Main Content

Krásne gesto Liverpoolu voči Philippe Coutinhovi, ktorý odišiel do Barcelony

sobota, 26. máj 2018 09:34 | Autor: Martin Gregor

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: © TASR

Vedenie FC Liverpool sa rozhodlo urobiť šľachetný krok voči Philippe Coutinhovi, ktorý si v zime napriek nevôli klubu vydupal prestup do Barcelony.

Liverpool dnes čaká zápas desaťročia, keď si vo finále Ligy majstrov zmeria sily s Realom Madrid. Nepomôže mu však Philippe Coutinho, ktorý v zime prestúpil do Barcelony za 142 miliónov libier a to napriek tomu, že The Reds dlho s jeho odchodom nesúhlasili.

Brazílsky ofenzívny stredopoliar však figuroval na súpiske Liverpoolu počas skupinovej fázy Champions League a vedenie klubu z Anfield Road preto usúdilo, že aj on mal podiel na tohto sezónnom úspechu The Reds v najkvalitnejšej európskej súťaži.

Rozhodlo sa preto, že bez ohľadu na to, ako dopadne finálový zápas, Coutinho dostane medailu UEFA rovnako ako všetci ostatní hráči The Reds a členovia realizačného tímu.

UEFA po finále odovzdá víťazom 40 zlatých medailí, porazení finalista dostane 30 strieborných. Distribúcia medailí je na rozhodnutí každého klubu. Môže ich rozdeliť medzi hráčov, trénerov, ostatných členov realizačného tímu či funkcionárov.