Main Content

Premier League: Weiss junior už čoskoro dostane šancu v Boltone

štvrtok, 8. apríl 2010 11:59 | Autor: TASR

Ilustračné foto
Ilustračné foto | zdroj: archív

Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. je nespokojný s nedostatkom príležitostí v drese účastníka anglickej Premier League 2009/2010 Bolton Wanderers.

Hlavný tréner mužstva z Reebok Stadium Owen Coyle sa počas zimného prestupového obdobia veľmi snažil, aby 20-ročného bratislavského rodáka získal do svojho tímu. Kmeňovému hráčovi Manchestru City Weissovi ml. sľúbil miesto v základnej zostave. Syn kormidelníka slovenskej reprezentácie odišiel na polročné hosťovanie do Boltonu s myšlienkou, že potrebuje hrávať čo najviac. Túto ideu preferoval aj tréner "The Citizens" Roberto Mancini, ktorý s Weissom juniorom počíta v budúcnosti, najskôr však musí nadobudnúť dostatočnú zápasovú prax. Všetko nasvedčovalo tomu, že ju získa práve v Boltone, opak je však pravdou. Rýchlonohý ofenzívny stredopoliar Vladimír Weiss zatiaľ nenastúpil ani raz v základnej zostave, na svojom konte má len deväť ligových štartov, bez výnimky z pozície striedajúceho hráča.

"Vlad je frustrovaný a ja s ním súcitím. Viem si predstaviť, čo prežíva. Je to veľmi milý chlapec, ktorý prišiel do nášho klubu, aby hrával. Ja mu dám už čoskoro príležitosť. Rozprávam sa s ním každý deň a viem, že má vo futbale veľké ciele. Každému chce dokázať, že je kvalitným hráčom, ktorý má na Premier League. To je dôvod, prečo sme ho pritiahli do nášho tímu," povedal pre denník Bolton News kouč Owen Coyle. Vladimír Weiss ml. má smolu, že na jeho poste, teda na pravom kraji záložnej formácie či pravom krídle, sa výborne uchytil reprezentant Kórejskej republiky Lee Čung-Jong. Ten patrí medzi najlepších hráčov Wanderers.

Do konca najvyššej anglickej súťaže zostáva päť kôl a Bolton má na pätnástej priečke tabuľky len päťbodový náskok pred pozíciou znamenajúcou zostup do League Championship. Body teda potrebuje ako soľ a k nim by mu mal pomôcť svojimi výkonmi aj technicky disponovaný Weiss junior. "Do konca sezóny uvidíte Vladimíra na trávniku častejšie ako doteraz. Je naozaj hladný po futbale a ja mu poskytnem príležitosť dokázať svoje kvality," dodal Owen Coyle.

Weiss ml. opustil rodnú krajinu vo veľmi mladom veku s ambíciou stať sa profesionálnym futbalistom. Pomôcť mu mal k tomu pobyt v akadémii Manchestru City. "Prišiel som do Anglicka, keď som mal 16 rokov. V Manchestri často dávajú príležitosť mladým hráčom a ja som veril, že ju tiež dostanem. Keď to už vyzeralo, že sa udomácňujem v prvom tíme, zmenil sa hlavný tréner, ale beriem to ako pozitívny fakt. Aspoň mám ďalší cieľ," nechal sa počuť Weiss ml. hovoriac o trénerskej výmene Hughes - Mancini, ktorá sa v Manchestri udiala koncom minulého roka. Syn slovenského reprezentačného kormidelníka toho síce veľa v Premier League neodohral, no tréningy po boku futbalových hviezd sú pre neho dostatočnou školou. "Nikdy som si ani nepomyslel, že raz budem trénovať s Robinhom či Carlosom Tévezom. Sú to pre mňa neuveriteľné zážitky a skúsenosti," skromne skonštatoval Vladimír Weiss, ktorý bojuje o účasť v tíme SR na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike.

"Konkurencia je veľká v celej Premier League. Bolo to tak v Manchestri, rovnaká situácia je v Boltone a ja potrebujem hrávať čo najčastejšie, aby som sa dostal do kádra pre MS 2010," uzavrel 20-ročný krídelník, ktorý zažiaril v slovenskom drese v závere kvalifikačného cyklu o postup na svetový šampionát, na ktorom sa prvýkrát v histórii predstaví aj Slovensko.