Main Content

Kane si môže v Kalifornii hľadať trvalé bydlisko

streda, 23. máj 2018 16:59 | Autor: Marek Ďaďo

Evander Kane
Evander Kane | zdroj: TASR

Problematickému útočníkovi po sezóne končí zmluva a vedenie San Jose si praje, aby sa vyhol trhu s voľnými hráčmi. Pečie sa tak preňho údajne nová rozprávková zmluva.

Evander Kane sa tesne pred uzávierkou prestupov sťahoval z Buffala, kde strávil uplynulé 3 sezóny, do slnečného San Jose. Za Žralokov výrazne herne ožil a boli to práve jeho výkony na ľade, ktorými si vypýtal novú zmluvu.

Podľa anonymného zdroja, ktorý sa o špekulácii ohľadom predĺženia kontraktu so Žralokmi rozhovoril pre The Associated Press, by sa rodák z Vancouveru mohol tešiť na novú, 7 rokov trvajúcu zmluvu, počas ktorej by si prišiel na viac ako slušných 7 miliónov dolárov ročne.

Kane je známy svojou výstrednosťou a nie práve vzorným chovaním mimo ľadu. Zažil niekoľko problémov už počas pôsobenia vo Winnipegu (kedysi aj Atlanta Trashers), ktoré navyše pokračovali aj v Buffale. Od celkovej 4-ky draftu 2009 sa dlho očakáva akési dozretie, no do jeho príchodu do San Jose žiadny veľký posun nenastal. Môže to byť však práve tím vedený Petrom DeBoerom, ktorý konečne objaví celý potenciál hráča nosiaceho číslo 9 na chrbte.

V uplynulej sezóne nastúpil Kane za Sharks v základnej časti 17-krát a pripísal si 14 bodov za 9 gólov5 asistencií. V play off pridal v 9 zápasoch ďalších 5 bodov. Možno práve on je tou esenciou potrebnou na získanie strieborného pohára, po ktorom v tíme z východného pobrežia USA tak dlho túžia.