Main Content

OFICIÁLNE: Arsenal našiel nástupcu Arséne Wengera!

streda, 23. máj 2018 11:16 | Autor: TASR

Wenger
Wenger | zdroj: TASR

Londýn 23. mája (TASR) - Španiel Unai Emery sa oficiálne stal novým trénerom futbalistov Arsenalu Londýn. Bývalý kouč Paríža St. Germain nahradil na poste Francúza Arsena Wengera, ktorý "gunners" viedol takmer 22 rokov.

O angažovaní 46-ročného Emeryho informovala agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne klubové komuniké. Podľa neho pred Španielom teraz stoja úlohy dostať tím do Ligy majstrov, resp. k prvému anglickému majstrovskému titulu od roku 2004.

Unai Emery
Unai Emery | zdroj: TASR

Proces výberu kormidelníka mali pod palcom výkonný riaditeľ Arsenalu Ivan Gazidis so šéfom pre futbalové operácie Paulom Sanllehim. Voľba napokon padla na Emeryho, ktorý v ročníku 2017/2018 slávil s PSG domáce treble. Španielsky kouč si skvelé meno urobil aj v FC Sevilla, s ktorou trikrát za sebou triumfoval v Európskej lige UEFA.

"Arsenal je známy a milovaný po celom svete vďaka jeho štýlu hry, vďaka zapojeniu mladých hráčov, pre fantastický štadión a spôsob, akým klub funguje. Som veľmi šťastný, že som dostal zodpovednosť začať novú kapitolu v histórii Arsenalu," povedal po vymenovaní do funkcie Emery, ktorý stihol ešte krátko pred oficiálnym potvrdením klubu oznámiť prijatie postu na jeho vlastnom webe.