Main Content

Klopp pred finále vychválil Zidana, na záver aj zavtipkoval

utorok, 22. máj 2018 10:56 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: YouTube

Pred sobotňajším finále Ligy majstrov sa nemecký tréner rozrozprával o kvalitách trénera Realu Madrid, no tiež o samotnom zápase.

Nemecký tréner sa už 26. mája, teda túto sobotu, postaví v ukrajinskom Kyjeve dvojnásobnému obhajcovi Ligy majstrov, Realu Madrid. Klopp prešiel so svojim Liverpoolom dlhú a náročnú cestu, ktorú plánuje zakončiť úspechom v podobe zisku "ušatej trofeje", na ktorú Liverpool nesiahol už 13 rokov.

Pred zápasom sa však Klopp v rozhovore pre SkySports vyjadril na adresu francúzskej ikony, Zinedinea Zidanea: "Realu sa pod Zidaneom naozaj darí. On je jeden z top 10 alebo 5 najlepších hráčov v histórií a teraz trénuje Real, ktorý má veľmi skúsený a kvalitný káder. Bude to veľká výzva. Úprimne som rád, že nemusím proti nemu hrať ja sám, ale že na ihrisko pošlem mojich hráčov (smiech). Zidane je výnimočná osobnosť svetového futbalu. Vážim si ho, uznávam ho ako hráča aj ako kolegu. Je neuveriteľné, čo dokázal s Realom vybojovať. Preto sa teda veľmi teším na finále. Nejdeme si tam však potriasať rukami ani vymieňať dresy, čo sa ale pravdepodobne aj tak stane (smiech)."

Real Madrid nastúpi už do tretieho finále v rade a nateraz je veľkým očakávaním, či "Pusinky" dokážu znova prepísať históriu a získať hattrick. Liverpool musel bojovať o Ligu majstrov v baráži s Hoffenheimom, ktorá vôbec nebola jednoduchá. Následne prešiel základnou skupinou a vo vyraďovacej časti si poradil s Portom, Manchestrom City a AS Rím.