Main Content

Nominácia Španielska na MS: "La Furia Roja" necháva doma viacero hviezd!

pondelok, 21. máj 2018 18:25 | Autor: TASR

Španielski futbalisti
Španielski futbalisti | zdroj: © TASR

Barcelona 21. mája (TASR) - Útočník Chelsea Londýn Alvaro Morata sa nezmestil do nominácie Španielska na futbalové MS v Rusku.

Tréner Julen Lopetegui v pondelok zverejnil 23-členný káder pre šampionát.

Z ďalších známych mien chýbajú spoluhráči Moratu z Chelsea Marcos Alonso a Cesc Fabregas, Sergio Roberto z Barcelony, Marc Bartra z Betisu Sevilla, či Vitolo z Atletica Madrid. "Viem, aké je to teraz ťažké pre hráčov, ktorí sa do výberu nedostali," citovala kouča národného tímu agentúra DPA.

V kádri figurujú iba traja útočníci - Rodrigo Moreno z Valencie, Iago Aspas zo Celty Vigo a Diego Costa z Atletica Madrid. Na pozícii brankára dal Lopetegui dôveru trojici David De Gea, Pepe Reina a Kepa Arrizabalaga.

Osmičku obrancov tvoria Nacho Monreal, Dani Carvajal, Alvaro Odriozola, Gerard Pique, Sergio Ramos, Nacho Fernandez, Cesar Azpilicueta a Jordi Alba. Do stredu poľa sú v nominácii Sergio Busquets, Saul Niguez, Koke, Thiago Alcantara, Andres Iniesta, David Silva, Lucas Vazquez a Marco Asensio.

"Na MS máme isté iba tri zápasy a ak tam chceme zostať dlhšie, musíme na tom pracovať. To, že sme dlho bez prehry, sa na takomto fóre nepočíta," tvrdí Lopetegui. Ten ešte oznámi skupinu siedmich hráčov prevažne z reprezentačnej dvadsaťjednotky, ktorá bude s mužstvom trénovať až do prípravného duelu so Švajčiarskom 3. júna. O šesť dní neskôr španielov preverí Tunisko.

Španielsko sa na MS predstaví v základnej B-skupine s Portugalskom, Marokom a Iránom.

Nominácia Španielska na MS:

Brankári: Pepe Reina (Neapol), David de Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)

Obrancovia: Nacho Fernandez, Sergio Ramos, Dani Carvajal (všetci Real Madrid), Gerard Pique, Jordi Alba (obaja FC Barcelona), Alvaro Odriozola (Real Sociedad), Nacho Monreal (Arsenal), Cesar Azpilicueta (Chelsea)

Stredopoliari: Andres Iniesta, Sergio Busquets (obaja FC Barcelona), Saul Niguez, Koke (obaja Atletico Madrid), Isco, Marco Asensio, Lucas Vazquez (všetci Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Mníchov), David Silva (Manchester City)

Útočníci: Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo Moreno (Valencia), Diego Costa (Atletico Madrid)