Main Content

Nemanja Matič prezradil, čo chýba Manchestru United k zisku trofejí

pondelok, 21. máj 2018 11:20 | Autor: Timotej Gašper

Daley Blind a Nemanja Matic
Daley Blind a Nemanja Matic | zdroj: TASR

Nemanja Matič sa po prehratom finále FA Cupu rozrozprával o tom, čo chýba Manchestru United k dosiahnutiu lepších výsledkov.

Srbský reprezentant a hviezda Manchestru United, Nemanja Matič, sa v interview pre SkySports vyjadril o priebehu jeho premiérovej sezóny na Old Trafford či plánoch, ktoré klub nastavil do blízkej budúcnosti. Jose Mourinho minul v lete na posily klubu približne 170 miliónov libier, v zime priviedol Alexisa, no sezónu aj tak ukončil bez trofeje.

"Myslím si, že pre úspechy potrebujeme do tímu nové skúsené posily. Iba tak sa môžeme priamo uchádzať o ligový titul či Ligu majstrov. Myslím, že sme sa zlepšili, keďže United skončil v minulej sezóne šiesty a rok predtým piaty," načal 29-ročný Srb pre SkySports.

Matič prišiel do United v lete 2017 za 45 miliónov eur a pre káder Mourinha sa stal oporou záložnej rady, v ktorej odohral 48 zápasov. "Teraz sme skončili na 2.mieste a pred nami sú len Manchester City, no oni hrajú perfektný futbal. Najdôležitejšie však je, že sme skončili druhí a máme istú Ligu majstrov. Videli ste to, proti Chelsea sme sa snažili hrať dobrý futbal, no oni majú hráča ako Hazard, ktorý dokáže potrestať každú jednu chybu. Musíme sa zmieriť s prehrou, zamyslieť sa nad zlepšením a tak sa snažiť získať nejaké trofeje." 

Podľa britských médií je vedenie United opäť naklonené uvoľniť Mourinhovi astronomickú sumu na nové posily, pričom s United sa spája najmä Sergej Milinkovič-Savič, Griezmann či Nabil Fékir.