Main Content

Šarapovová po triumfe nad Cibulkovou: "Už dlho nehrala tak dobre"

štvrtok, 17. máj 2018 08:32 | Autor: TASR

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková | zdroj: © TASR

Rím 16. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v Ríme. V kvalitnom a dramatickom stretnutí prehrala s Ruskou Mariou Šarapovovou 6:3, 4:6, 2:6.

Bývalá svetová jednotka, ktorá slávila úspech vďaka agresívnej hre, upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 4:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Austrálčanke Darii Gavrilovovej, ktorá vyradila tretiu nasadenú Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú 5:7, 6:2, 7:6 (6).

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu, po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:0 a prvý set získala vo svoj prospech. V druhom dejstve Šarapovová obmedzila počet nevynútených chýb, začalo jej fungovať prvé podanie i obojručný bekhend po čiare a v koncovke slávila úspech. Na začiatku tretieho setu odskočila Slovenke na 3:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Šarapovová označila triumf nad Cibulkovou za veľmi cenný. "Už dlho som ju nevidela hrať tak dobre ako dnes. Teší ma, že po dvaapolhodinovej bitke som ju napokon zdolala. Snažila som sa nemyslieť na to, že som prehrala prvý set. Bola som v ňom pomalá, neskoro som reagovala na loptičky a produkovala som priveľa chýb. Povedala som si, že musím niečo zmeniť a začať hrať agresívnejšie, čo bol kľúč k obratu," povedala pre oficiálnu stránku WTA trojnásobná víťazka podujatia v Ríme.

dvojhra - 2. kolo:

Maria Šarapovová (Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 3:6, 6:4, 6:2
Daria Gavrilova (Austr.) - Garbine Muguruzová Blancová (3-Šp.) 5:7, 6:2, 7:6 (6)