Main Content

Je budúcnosť Dúbravku v Newcastli ohrozená?

streda, 16. máj 2018 10:58 | Autor: Martin Gregor

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Do Premier League prišiel skromne bez veľkých očakávaní. Po tom ako sa Sparta Praha v januári dohodla s Newcastle na polročnom hosťovaní Martina Dúbravku nebolo vôbec isté, či sa vôbec postaví do brány.

Rafael Benitéz však dal slovenskému reprezentačnému brankárovi príležitosť a ten sa jej ujal nad očakávania. Dokopy nastúpil do 12 zápasov a len raz bol na striedačke ako zdravý náhradník. ,,Strakám“ pomohol k cenným víťazstvám nad Arsenalom, Chelsea a Manchestrom United, pričom až štyrikrát vychytal nulu.

O budúcnosti Dúbravku v Newcastli sa preto hovorilo ako o hotovej veci. Potvrdili to aj slová Beníteza.  ,,Nie je žiadne tajomstvo, že som s ním spokojný. Máme naňho opciu, čiže je to jednoduché,” povedal kormidelník klubu zo St James’ Parku ešte pred zápasom s Chelsea, v ktorom Dúbravka prispel k výhre 3:0 dvoma famóznymi zákrokmi (odkaz na video nižšie).

Aby sa 29-ročný Žilinčan stal kmeňovým hráčom Newcastle United, musí anglický klub zaplatiť Sparte Praha 6 miliónov eur. Ak by sa tak stalo, Dúbravka by prekonal rekord českej ligy, pokiaľ ide o prestupovú sumu za brankára. Doteraz ho drží Petr Čech, ktorého kúpilo Rennes za 4,6 milióna eur.

V ďalšie pôsobenie v Newcastli verí aj samotný Dúbravka, ktorý po poslednom zápase sezóny s Chelsea povedal pre klubovú televíziu NUFC TV veľavravné “dúfam, že sa vidíme budúcu sezónu.” Počas tohto rozhovoru vypredaný štadión skandoval jeho meno.

Napriek všetkým pozitívnym okolnostiam však budúcnosť slovenského reprezentanta ešte taká jednoznačná nie je. Do uzavretia očakávanej dohody so Spartou sa totiž zaplietli špekulácie o možnom záujme Newcastlu o služby brankára Paríž St. Germain Alphonsa Areoulu. Informoval o tom portál chroniclelive.co.uk.  

25-ročný francúzsky brankár odchytal v tejto sezóne väčšinu zápasov PSG, no šepká sa, že Parížania budú chcieť na pozíciu jednotky priviesť skúsenejšie a známejšie meno.

Ak by to Newcastle využil a získal ho, Dúbravka by ostal kmeňovým hráčom Sparty Praha. Otázne by potom bolo, či by sa o jeho služby zaujímali iné kluby Premier League. V tejto súťaži si totiž spravil za krátku dobu výborné meno.