Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov za ich výkony na MS 2018 v hokeji

streda, 16. máj 2018 10:44 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčov | zdroj: TASR

Štvrťfinálový cieľ sa nepodarilo naplniť. Ako si na turnaji v Dánsku počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Čiliak (6,5) – Úlohu brankárskej jednotky zvládol obstojne, teda až na niektoré inkasované góly, ktoré nemal za svoj chrbát pustiť. Úspešnosť zásahov (90,84 %) a priemer inkasovaných gólov (2,58) mal len na priemernej turnajovej úrovni, kam aj výkonmi patril.

Denis Godla (bez známky) – Pozrel si, ako to vyzerá na MS aj v Dánsku.

Patrik Rybár (6,5) – Hoci Čiliak chytal dvakrát viac, Rybár mal takmer totožné čísla (90,62% - 2,49). Pomohol nám hlavne pri Švédom.

Andrej Sekera (6,5) – Mal výborné momenty (Česko), no nevyhol sa ani zaváhaniam (Švajčiarsko, Rusko). Bol náš líder, no nemal takú formu, aby nás potiahol ďalej. Novodobý vzorný reprezentant, škoda, že široko-ďaleko jediný v zámorí so slovenským pasom. 

Adam Jánošík (5) – Popravde, čakalo sa od neho trochu viac. Dve mínusky, len štyri strely, občasné herné výpadky, aj to boli MS v jeho podaní.

Mário Grman (5,5) – Naskočil ho hry ako posledný obranca až v treťom stretnutí, no celkom príjemne prekvapil. Ale to aj vďaka tomu, že sa od neho veľa nečakalo. Dve plusky sú pre nováčika v neúspešnom mužstve výborná bilancia.

Dominik Graňák (5) – Prekonal reprezentačné rekordy, no dôležitejšie je to, že v minulosti odohral oveľa viac lepších šampionátov, ako horších, ak by sme porovnali jeho výkony s týmto. Bez bodu a dve mínusky? To sme nečakali.

Michal Čajkovský (6) – Oproti olympiáde sa krotil, len škoda, že okrem menej trestných minút to prinieslo aj menší prínos smerom dopredu. V defenzíve sa snažil využívať svoju silu, no mohol to robiť aj účinnejšie.

Christián Jaroš (6) – Spolu so Sekerom a Čajkovským jeden z troch našich obrancov, ktorému nemožno vyčítať početnosť streľby (14 pokusov). Ukázal aj ďalšie pozitíva, navyše nebol ani raz vylúčený.

Martin Fehérváry (6) – Na svoj mladý vek hral slušne. Zbytočne nekazil, rozohrávky sa nebál, ani blokovania striel súpera. V kariére si určite pomohol.

Marek Ďaloga (6) –  Nazbieral tri plusové body, čo je slovenské turnajové prvenstvo spolu s Jurčom. Mal bodovú bilanciu 2+1, čo je prvé miesto spolu so Sekerom medzi našimi obrancami. Jeho prednosťou je korčuľovanie, no škoda, že „lietal“ len každý druhý duel. Už mal aj lepšie turnaje.

Lukáš Cingeľ (5) – Naše defenzívne krídlo hralo síce dobre v oslabeniach, aj v obrannom pásme, no smerom dopredu vôbec nepomohlo. Ani pre útočníka štvrtej formácie nie sú čísla 0+0 a -2 v poriadku

Dávid Bondra (6) – Primárne úlohy, ktoré dostal, si splnil. Pohybom nešetril, no zišla by sa početnejšia streľba, nie iba priemerne jedna strela na zápas. Potom mohol mať aj viac bodov, nie iba 1+1.

Tomáš Jurčo (5,5) – Nakoniec mal tri plusky, no presne o toľko si polepšil proti Bielorusom. Na turnaji mal bilanciu 4+1, no proti Bielorusom 2+1. Keď mal zabrať, nezabral. Čakalo sa od neho viac, hlavne body v zlomových momentoch.

Dávid Buc (6,5) – Veľmi pozitívne prekvapenie. Buc si plnil svoje povinnosti, hlavne smerom dozadu bol spoľahlivý, no proti Švédom sa ukázal výborne aj v ofenzíve. Škoda, že len vtedy. Ak chce hrať centra, tobôž v reprezentácii, musí sa výrazne zlepšiť na buly.

Andrej Kudrna (5,5) – Hral síce málo, ale všetky primárne povinnosti útočníka štvrtej formácie si splnil. Súperov ubránil, no nič navyše nepridal.

Michal Krištof (5) – Otvoril aj uzavrel náš šampionátový strelecký účet, no škoda, že medzitým toho veľa nepridal... Lenže mal, veď stále bol v elitných formáciách. Potešil tým, že postupom turnaja sa zlepšoval na buly.

Marek Hovorka (4) – Naskočil do rozbehnutého turnaja, no druhému útoku veľmi nepomohol. Snahu mal, no turnaj zakončil s piatimi mínuskami (najhorší z našich spolu s Haščákom). Málo strieľal (6 pokusov), preto bilancia 1+1 neprekvapuje.

Ladislav Nagy (7) – To Nagy strieľal z našich najviac (22), no dal len jeden gól (aj keď druhý krásny mu bol ukradnutý pre ofsajd Jurča, čo nevedel ovplyvniť). Asistencií mal požehnane (9), lenže čo z toho, keď až päť ich bolo z bezvýznamného duelu s Bieloruskom... Vďaka nemu sa dostal aj z mínusových do plusových čísiel. Škoda, že nevyužil svoju šancu v predĺžení so Švédskom. Na 39 rokov dobrý turnaj. 

Pavol Skalický (bez známky) – Hral len necelých 15 minút v prvých dvoch stretnutiach.

Juraj Mikúš (bez známky) – Tiež hral len v prvých dvoch stretnutiach, pričom druhému útoku veľmi nepomohol.

Tomáš Marcinko (6) – Hral celkom dobre v oslabeniach, ako aj v obrannom pásme. Kvalitne blokoval strely súpera, no aj tak skončil turnaj so štyrmi mínusovými bodmi. A hoci sa veľká produktivita od neho nečakala, nejaký bodík by sa šikol.

Martin Bakoš (4) – Na turnaji 2+2, proti Bielorusom 2+2. V štatistike plus/mínus má za turnaj štyri mínusky, pritom proti Bielorusom mal tri plusky. Jeden dobrý duel zo siedmich je veľmi málo.

Marcel Haščák (4) – Strelil svoj prvý gól na šampionátoch, no zostalo len pri ňom. K tomu pripočítajme päť mínusiek, čo iba zvýrazňuje fakt, že druhý útok vybuchol.

Patrik Svitana (6) – Naopak, tretí útok si svoju prácu urobil, na čom má Svitana svoj podiel. No tiež to mohlo byť smerom dopredu trochu lepšie (0+3).

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon