Main Content

Hlasy hráčov a trénera Ramsayho po výhre nad Bieloruskom

utorok, 15. máj 2018 19:19 | Autor: TASR

Hlasy po zápase
Hlasy po zápase | zdroj: TASR

Kodaň 15. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti sa rozlúčili so svetovým šampionátom v Dánsku víťazne. Prečítajte si hlasy hráčov a trénera Ramsayho po výhre nad Bieloruskom 7:4. 

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Ladislav Nagy, útočník SR (v zápase 0+5): "Určite sme si chceli tento zápas užiť. Sami sme si ale skompikovali situáciu, viedli sme 2:0, dovolili sme súperovi vyrovnať aj otočiť, nakoniec sme to v závere rozhodli v náš prospech. Štvrťfinále sme si prehrali už v prvom zápase, nemali sme dostať s Českom gól na 2:2 desať sekúnd pred koncom. Boli by sme potom sebavedomí a Švajčiarov by sme zdolali."

Marek Hovorka, autor víťazného gólu SR: "Bol to mj prvý gól na MS, samozrejme poteší, že padol a že bol víťazný. Škoda, že nám nepomohol k postupu, vytúžené štvrťfinále sme nespravili. Bol to ťažký zápas na psychiku, vedeli sme, že už štvrťfinále nesprávíme a zasa Bielorusi vedeli, že padajú dole. Oba tímy urobili veľa chýb, my sme súperove potrestali viac. Boli sme blízko a predsa tak ďaleko. Celkovo by som šampionát hodnotil kladne, 11 bodov nie je málo, ale nie dostatočné množstvo na postup. Veríme, že to pôjde hore a že príde k progresu."

Martin Bakoš, útočník SR: "Mali sme výborný začiatok, užívali sme si každé striedanie s chalanmi, prihrávali sme si. Bol to výborný zápas na koniec. Trochu sme to vypustili, ale verili sme si aj za stavu 3:4, je dôležité, že sme to opäť nakopli späť. Pod trénerom Ramsaym máme konečne svoju tvár, ak si hráme svoju hru, sme schopní potrápiť každého."

Andrej Sekera, obranca a kapitán SR: "Hokej sa hrá celých 60 minút. My sme niekedy hrali 30, či 40 minút a to bol hlavný dôvod, prečo sme nepostúpili. To bol kameň úrazu počas celého turnaja. Človeka to zamrzí, lebo vidí, že mužstvo má na viac. Príde výkov a tím to dá dole. Budeme sa chcieť z toho poučiť a hrať na ďalších MS lepšie."

Craig Ramsay, tréner SR: "Vyzerali sme veľmi dobre na začiatku, strelili sme rýchly gól a potom sme ich nechali hrať. Až v závere sme dokázali zobrať opraty zápasu opäť do vlastných rúk. Bol to duel plný zvratov. Veľa vecí sa mi páčilo na našej hre počas turnaja, najväčší problém bol plniť pokyny počas celého stretnutia."