Main Content

Správa, ktorá zmiatla fanúšikov Tottenhamu: Kyle Walker podpísal so Spurs novú zmluvu

utorok, 15. máj 2018 10:44 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti Tottenham Hotspur
Futbalisti Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

Tottenham Hotspur mal do leta na súpiske obrancu Kylea Walkera. Ten pred sezónou odišiel do Manchestru City, kde získal titul. Meno Kyle Walker ale z Londýna tak úplne nezmizlo.

Kyle Walker prišiel do Tottenhamu Hotspur v roku 2011, následne bol poslaný na hosťovanie do Aston Villy, odkiaľ sa po polroku vrátil na White Hart Line, kde ostal až do letného prestupového obdobia 2017. V priebehu rokov sa stal jedným z najrešpektovanejších obrancov sveta, čo podčiarkol prestup za vtedy na obrancu rekordných 52 miliónov eur do Manchestru City. Následne vyhral s Citizens v sezóne 2017/2018 majstrovský titul a ujsť by mu nemala ani miestenka svetový šampionát, ktorý o necelý mesiac začne v Rusku.

Zaujímavosťou ale je, že aj keď Kyle Walker v lete opustil Tottenham Hotspur, v tomto klube stále môžete nájsť toto meno. Môže za to talentovaný, iba dvadsaťjedenročný mladík Kyle Walker – Peters, ktorý je takmer identickým menovcom svojho slávnejšieho predchodcu.

Niektorí fanúšikovia Spurs boli poriadne zmätení, keď klub v týchto dňoch zverejnil, že Kyle Walker podpísal s klubom nový kontrakt. Je to pravda, ale nejednalo sa o beka Manchestru City, ale o perspektívneho Walkera – Petersa, ktorému dal v prvom tíme Kohútov priestor kouč Mauricio Pochettino. Walker – Peters sa dohodol s Tottenhamom na zmluve do roku 2021.