Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rusko – Slovensko

utorok, 15. máj 2018 09:26 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov
Hodnotenie slovenských hráčov | zdroj: TASR

Prekvapenie sa nekonalo, štvrťfinále sa vzdialilo... Ako si v zápase s Rusmi počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Čiliak (7) – Nebyť jeho, už po prvej tretine je dávno vymaľované... Hlavne pri šanciach Dacjuka a Dadonova nás podržal. Aj neskôr mal dobré zákroky. Dostať dva góly od Rusov? To nie je zlé!

Michal Čajkovský (5) – Tečoval do brány puk pri druhom góle Rusov, no na ňom má z celej prvej formácie najmenší podiel. Bol chybne vylúčený, keďže vysokou hokejkou určite nehral. V každom prípade sme čakali viac, ako dve mínusky, hoci ich nezapríčinil.

Andrej Sekera (4,5) – Dacjuk si ho povodil v rohu klziska pred druhým gólom ako malého chlapca... To akoby naznačilo, aký výkon podá. Mal síce veľkú snahu, lenže nestíhal, ani pri hre bez brankára sa nevyznamenal.

Christián Jaroš (5,5) – Náš najvyťaženejší hráč (19:32). Hral síce nenápadne, ale prospešne pre kolektív. Nemal mínusku, trikrát vystrelil, čo bolo so Sekerom a Fehérvárym najviac. Žiadala sa ale lepšia rozohrávka.

Marek Ďaloga (4,5) –  Nebol tak viditeľný, ako mal byť, lepšie povedané, vôbec ho nebolo vidieť. Nerobil správne veci, ktoré mal robiť.

Dominik Graňák (5) – Ruský hokej pozná dobre, preto ho súper neprekvapil, len škoda, že ani on neprekvapil protivníkov, napr. dobrou rozohrávkou.

Martin Fehérváry (5) – Snažil sa na oboch koncoch ihriska, v defenzíve blokoval strely súpera, v ofenzíve sa pokúšal o streľbu. Rastie z neho dobrý hráč, no aktuálne na ruský level ešte nemá.

Adam Jánošík (4,5) – Akoby spal pri prvom inkasovanom góle, hoci primárna chyba sa stala inde. Možno aj preto hral nakoniec ako jediný pod desať minút.

Mário Grman (4,5) – Tiež má na prvom presnom zásahu Rusov svoj podiel. Nedarilo sa mu tak, ako v iných dueloch, v ktorých mal lepšie momenty.

Tomáš Jurčo (3) – Vyrobil dva zbytočné útočné fauly, čo čiastočne nahradil tým, že vybojoval dve presilovky, no to bolo snáď jediné pozitívum z jeho strany. Má dve mínusky, no zaslúžil by si tri, lebo pred víťazným zásahom išiel nezmyselne striedať. Ak by išiel do obrany, dorážku Mamina možno zblokuje. Druhý gól si pozrel doslovne z prvej rady. Elitné krídlo by malo byť pri góloch, no nie vo vlastnej bráne.

Michal Krištof (3,5) – Celá prvá formácia hrala zlý zápas. Krištof predviedol nedostatočný návrat pri prvom góle Rusov, no aspoň sa vrátil... Potešili pri ňom snáď len pozitívne buly (57,14 %).

Ladislav Nagy (3) – Tri mínusky hovoria za veľa. Bol síce faulovaný a mali sme hrať presilovku 5 na 3, lenže to je veľmi malá náplasť na jeho výkon. Rusom prakticky vôbec nezamotal hlavu, skôr naopak.

Martin Bakoš (3) – Ďalší, čo to má za tri mínus v štatistike plus/mínus. Priestoru na ľade mal dostatok (17:08), bol náš druhý najvyťaženejší útočník, ale vôbec ho nevyužil.

Marek Hovorka (3) – Ani Hovorkovi tento duel nevyšiel. Vhadzovania negatívne (38,46 %), dva mínusové body, v ofenzíve a ani defenzíve takmer žiaden prínos.

Marcel Haščák (3) – Aj Haščák výkonom potvrdil, že druhý útok bol náš najslabší v tomto stretnutí. Pozitíva v jeho podaní absentovali, vymenovaním negatív si nebudeme kaziť deň.

Dávid Bondra (5) – Vybojoval našu prvú presilovku, ukázal aj nejaké dobré veci v obrannom pásme, lenže tu by sme skončili. O hre dopredu sa nedá ani hovoriť, pritom je útočník.

Dávid Buc (5) – Energiu si asi vybil proti Švédom... Ukázal síce aj dobré veci, no bolo toho málo. Záporné číslo na buly (37,50 %) tiež nie je na pochvalu.

Patrik Svitana (4,5) – Jednu, dve akcie sa snažil rozvinúť, no to bolo všetko. V ofenzíve mu to nešlo, v defenzíve aspoňže nič nepokazil.

Andrej Kudrna (5,5) – Hral síce málo (10:05), ale aj tak stihol dvakrát vystreliť. Jeho minutáž postupne rástla, možno mohla aj výraznejšie.

Tomáš Marcinko (6,5) – Náš najlepší hráč v poli. V prvej tretine sa dostal do nájazdu v oslabení, v ktorom hral celkovo dobre, ako aj v obrannom pásme. Výborne blokoval strely súpera, bol v plusových číslach na buly (64,29 %), svoj čas na ľade využil.

Lukáš Cingeľ (5,5) – Tiež hral dobre v oslabení, aj v obrannom pásme, no smerom dopredu veľmi nepomohol. No to nie je jeho primárna úloha.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon