Main Content

Zaujímavé verdikty disciplinárky: Schytali to kluby, hráči, no Kmotrík (zatiaľ) nie!

piatok, 11. máj 2018 18:13 | Autor: Filip Chudý

Disciplinárka trestala
Disciplinárka trestala | zdroj: TASR

Zväzová disciplinárka rozdávala množstvo trestov, lenže niektoré veci (zatiaľ) neriešila. Kto ako dopadol?

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu v najnovšej úradnej správe informovala, ako vyriešila viaceré prípady, ktoré v minulých dňoch a týždňoch zaujali slovenskú verejnosť.

Za hrubé nešportové správanie divákov (vulgárne pokriky, poškodenie zariadenia štadióna, použitie pyrotechniky, vhadzovanie pyrotechniky na hraciu plochu, s prerušeniami stretnutia a následným vyprataním sektora ) počas finálového stretnutia súťaže Slovnaft Cupu dostal ŠK Slovan Bratislava pokutu 6 500 eur a zároveň nemôžu ísť jeho fanúšikovia na dva vonkajšie zápasy. V Ružomberku už neboli, čiže trest vyprší po sobotnom stretnutí v Dunajskej Strede. Belasí tiež dostali finančnú pokutu 400 eur za domáci duel s Trnavou. Za tento zápas rovnako zaplatí aj Spartak. Za 300 eur to „má“ DAC (doma s Trenčínom) a Ružomberok za pohárové finále.

Na to nezabudnú ani peňaženky jeho rozhodcov, keďže všetkých šesť (Patrik Hrčka,Dušan Hrčka, Gabriel Ádám, Miroslav Benko, Dušan Sedlák, Pavol Chmura) „má“ Kmotríkovu návštevu za 400 eur. Čo sa týka viceprezidenta ŠK Slovan (Ivan Kmotrík ml.), ten sa ospravedlnil z tohtotýždňového zasadnutia, no je predvolaný na budúci týždeň.

Majstrovský zápas Trnavy s DAC priniesol tri červené karty a tieto tresty. Vachtang Čanturišvili bol oslobodený, keďže bol vylúčený neprávom, no jeho trnavský spoluhráč Andrej Kadlec dostal stopku na tri týždne. Zaujímavé je to, že hoci nebol vylúčený, na zväzovej stránke sa v úradnej správe píše, že tento trest dostal za vylúčenie za hrubé nešportové správanie – prudké a násilné vrazenie rukami do súpera do oblasti krku, vykonané nadmernou silou a intenzitou v prerušenej hre.

Tomáš Huk (DAC) dostal za svoju červenú kartu stop na jeden zápas, Zsolt Kalmár  pre zmenu tri týždne za vylúčenie za hrubé nešportové správanie – úder hlavou do tváre súpera. Za pozornosť tiež stojí, že jasné udretie rukami od útočníka Dunajskej Stredy Vakouna Issoufa Baya do tváre trnavského stopéra Ivana Hladíka z 15. minúty duelu Spartak – DAC, ktoré bolo medializované a tiež je ľahko rozpoznateľné zo záznamu, disciplinárka zrejme neriešila, keďže o ňom nie je v úradnej správe ani zmienka.

Naopak, dostal sa do nej iný medializovaný prípad, po ktorom tiež nebolo vylúčenie, ale len žltá karta. Ján Maslo (Ružomberok) dostal na základe stanoviska KR SFZ a vlastných zistení disciplinárky za kopnutie súpera v súboji o loptu nadmernou silou so zranením protihráča zákaz výkonu športu na dve mesiace nepodmienečne. Maslo v zápase so Slovanom zlomil Vukanovi Savičevičovi tri rebrá.