Main Content

Carolina má nového trénera: Lepší kandidát pre tento klub asi neexistuje

piatok, 11. máj 2018 10:51 | Autor: Marek Ďaďo

Rod Brind'Amour a Stanley Cup 2006
Rod Brind'Amour a Stanley Cup 2006 | zdroj: TASR

Len pred necelým mesiacom sa vzdal postu hlavného trénera Caroliny Hurricanes Bill Peters, ktorý sa tri dni na to dohodol s Plameňmi z Calgary. Carolina až doteraz nepoznala meno jeho nástupcu.

Vedenie Hurricanes vymenovalo na post hlavného trénera ich bývalého a najmä úspešného hráča, Roda Brind'Amoura. Niekdajší center a kapitán doviedol tím zo Severnej Karolíny v roku 2006 po víťazstve v sedem zápasovej sérii s Edmontonom Oilers až k Stanley Cupu.

Ako generálny manažér a zároveň prezident celku z Raleig (sídlo Hurricanes) bol menovaný Don Waddell.

Rod je najväčší líder v histórii tejto organizácie a získal príležitosť prevziať na starosť celý tím. Rozprávali sme sa s hromadou kandidátov na pozíciu trénera, ale naše konverzácie s vedením tímu a hráčmi sa vždy obrátili k jednej osobe. Rodove nápady, schopnosť motivovať a vedomosť toho, čo je potrebné spraviť, aby titul prišiel do Raleigu, pomôžu nášmu mladému tímu,“ uviedol pre NHL.com Waddell.

Od sezóny 2011/2012 zastával Brind'Amour v Caroline rolu asistenta trenéra. Jeho úspešnú hráčsku kariéru potvrdzuje nielen prsteň za víťazstvo v zámorskej profilige, ale aj zlato majstra sveta, či dve trofeje Franka J. Selkeho udeľované najlepšie brániacemu útočníkovi.