Main Content

Benítez v tom má jasno. Dúbravka prekoná český prestupový rekord

štvrtok, 10. máj 2018 11:23 | Autor: Martin Gregor

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Martin Dúbravka je blízko k tomu, aby definitívne zlomil český prestupový rekord a prekonal tak legendárneho Petra Čecha.

31. januára sa kluby Sparty Praha a Newcastle United dohodli na polročnom hosťovaní slovenského brankára Martina Dúbravku. Súčasťou dohody bola opcia, ktorú ak “Straky“ po tejto sezóne uplatnia, Dúbravka sa stane na štyri roky ich hráčom.

Slovenský reprezentant odvtedy odchytal za Newcastle 11 stretnutí, pričom v troch z nich si udržal čisté konto. Najpamätnejšie sú jeho víťazstvá nad Manchestrom United či Arsenalom.

Je nespochybniteľné, že v Newcastle panuje výkonmi Dúbravku spokojnosť a tréner klubu Rafa Benítez preto vyjadril svoj jednoznačný názor na to, či si ho Straky podržia. ,,Nie je žiadne tajomstvo, že som s ním spokojný. Máme naňho opciu, čiže je to jednoduché.”

Ak sa teda v Newcastli nestane v priebehu leta nič nezvyčajné, Dúbravka sa stane kmeňovým hráčom klubu Premier League. Zároveň to bude znamenať, že Newcastle zaňho zaplatí Sparte Praha 6 miliónov eur, čo bude nový prestupový rekord českej ligy pokiaľ ide o brankára.

Doterajší patrí legendárnemu Petrovi Čechovi, ktorý odišiel svojho času zo Sparty do francúzskeho Stade Rennes za 4,6 milióna eur.