Main Content

Prvé slová Fergusona po operácií: Ako hral Doncaster? ... a čo Kyjev?

štvrtok, 10. máj 2018 10:14 | Autor: Martin Gregor

Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson | zdroj: TASR

Podľa mnohých najlepší tréner futbalovej histórie Sir Alex Ferguson minulý týždeň poriadne vystrašil nielen svoju rodinu ale aj celý futbalový svet. Škót, ktorý viedol Manchester United v rokoch 1986 až 2013, utrpel krvácanie do mozgu, v dôsledku čoho sa musel podrobiť okamžitej operácií. 

Po chirurgickom zákroku boli média informované len o tom, že operácia prebehla bez komplikácií a rodina prosí o rešpektovanie súkromia.

Postupom času však začali prenikať nové informácie o jeho zdravotnom stave, pričom najviac toho prezradil Mourinho, ktorý povedal krátke, no veľmi dôležité dve vety: ,,Jeho rodina zažiadala o rešpektovanie súkromia, čo aj dodržím. Vidíme to však veľmi, veľmi pozitívne.”

Že to s Fergusonom vyzerá naozaj dobre o pár hodín neskôr potvrdili správy, s ktorými prišili Mirror a The Sun.

,,Sir Alex Ferguson údajne urobil vtip o účasti na finále Ligy majstrov a to hneď po jeho prvých slovách po chirurgickom zákroku, ktorý spôsobilo krvácanie do mozgu,” informoval britský portál Mirror.co.uk, ktorý doplnil, že Ferguson mal viesť prvé rozhovory s členmi svojej rodiny už v utorok.

Podľa The Sun sa mal tiež krátko po operácií spýtať na výsledok zápasu Doncasteru Rovers s Wiganom Athletic (0-1), nakoľko jeho syn Darren Ferguson je trénerom Doncasteru. Ten však na tomto zápase chýbal, pretože sa ponáhľal za otcom do nemocnice.

,,Ah, finale FA Cupu je pasé, ale čo Kyjev?,” mal sa následne spýtať svojej rodiny, narážajúc na to, že finále FA Cupu medzi Manchestrom United a Chelsea už zrejme nestihne, no rád by videl naživo aspoň finále Ligy majstrov medzi Realom Madrid a Liverpoolom, ktoré sa bude hrať v Kyjeve.

Nemenovaný zdroj, ktorý prezradil tieto potešujúce informácie, taktiež úsmevne dodal: ,,Typický Ferguson, Nevie prestať hovoriť o futbale...”