Main Content

PL FOCUS 31: MERCI ARSÉNE. A IDEME DO FINÁLE!

streda, 9. máj 2018 13:37 | Autor: Sport7 sk

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: © TASR

Posledný domáci zápas na Emirates, ktorému obetoval viac ako 10 rokov kariéry, bol pre Wengera rozlúčkou s domácimi fanúšikmi.

Kanonieri sa hecli k päťgólovej kanonáde a potešili 5-hviezdičkovým výkonom. Pre Burnley najhorší výsledok inak výbornej sezóny, pre Arsenal veľké ďakujem  najúspešnejšiemu manažérovi histórie klubu a legende svetového futbalu.

Po 22 rokoch zostalo vo vitríne 17 trofejí, veľa nádherných spomienok i rekordov, ale najmä hodnoty a vízie, ktorými sa Arsenal odlišuje. Či a kedy ich naplní nový manažér a najmä kto sa ním stane, je horúcou témou najbližších dní…

Rovnako aj nepochopiteľná neúčasť ikony The Gunners Henryho, ktorému klub postavil sochu pred štadiónom, ale v slávnostný deň D sedel vo farbách televízie Sky Sports na štadióne Etihad, aby tak sledoval bezgólovú remízu majstra a spolukomentoval odovzdávanie trofeje.

Nevysvetliteľné a neodpustiteľné – takto komentujú čiernu škvrnu na dojemnej rozlúčke s Wengerom, ktorý ho našiel, vychoval a dal šancu stať sa svetovou extratriedou, všetci fanúšikovia Arsenalu. Henry sa takto okamžite diskvalifikoval z pozície budúceho manažéra klubu, ktorý ako sám vraví, je v jeho srdci najhlbšie…

Boj o elitnú štvorku dostal nový náboj. The Blues porazili The Reds, ale prekvapením kola boli šokujúce prehry Red Devils a Spurs. Tajnička vypadávajúcich spoznala prvého z troch. Stoke City zostupujú, West Bromwich sa ešte stále držia medzi elitou (po utorňajšej dohrávke medzi Swansea a Southamptonom sa so súťažou lúči aj WBA, vyhnúť sa poslednému zostupovému miestu budú snažiť Huddersfield a Swansea, svätcov by o záchranu pripravil snáď len zázrak, pozn. aut.), takže o napätie máme postarané naozaj až do posledného kola.

Ligové dohrávky počas týždňa a 38. kolo v nedeľu dajú jasné odpovede na všetky otázky. Všetko podstatné sa odohrá naživo aj na obrazovkách DIGI Sport, vyberte si z našej ponuky a fandite svojím klubom.

Na záver ešte myšlienka o tom, že na svete sú oveľa podstatnejšie témy, ako výhry a prehry, či ligové body. Pevne verím, že Sir Alex Ferguson svoj najväčší osobný súboj zvládne víťazne! Čo najskôr.

ZÁKROKY KOLA

Asmir Behovič má v našej rubrike už priam inventárne číslo a inak tomu nie je ani po tomto víkende. Opäť čarovali aj David de Gea a Ben Foster a pridali sa k nim aj Ben Hamer, Hugo Lloris, Lukasz Fabianski, Adrian, Thibaut Courtois, Ederson a Alex McCarthy.

GÓLY KOLA

Núdza nebola ani o krásne zásahy. Ťažkým volejom sa zaskvel Ayoze Perez, ako zakončiť rýchly brejk ukázal James McArthur, nekompromisné zakončenie predviedol Ryan Fraser, Xherdan Shaqiri dokázal, že zo štandardiek to vie, k nakladačke Burnley prispel aj Sead Kolašinač a o možno gól celého kola sa postaral Mark Noble z WHU.

MOMENT KOLA: SMUTNÝ DEŇ PRE STOKE

Sen o záchrane sa rozplynul v Stoke City. Domáci síce odštartovali súboj s Crystal Palace krásnym gólom Shaqiriho z priameho kopu, no po vyrovnaní McArthura a chybe v úplnom závere nakoniec prišli o všetky body. Paul Lambert, ak zostane na lavičke, tak môže pripravovať hráčov historicky druhého najstaršieho klubu na ťažke boje v Championship.

SUMÁR KOLA