Main Content

Paríž St. Germain chce postaviť hru na hviezde za 100 miliónov eur

utorok, 8. máj 2018 10:08 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti PSG
Futbalisti PSG | zdroj: TASR

Britský plátok The Guardian informuje, že arabské vedenie Parížu St.Germain si za prvú letnú posilu zvolilo hráča, ktorý sa stane vodcom hry v Parku Princov.

Paríž má káder naplnený hviezdami a za nové posily je ochotný zaplatiť stovky miliónov eur. Ani to však nestačí na výraznejší úspech v Lige majstrov, ktorý si arabskí šejkovia dali za hlavný cieľ ešte pred rokmi. Idea začína naberať reálne kontúry s Neymarom, no na nový level ju môže posunúť dánska superhviezda, Christian Eriksen.

Dánsky ofenzívny stredopoliar je odchovancom Ajaxu a od roku 2013 oblieka dres Tottenhamu Hotspur. V Londýne sa Eriksen vypracoval na jedného z najlepších tvorcov hry na svete, čo potvrdzuje v každom zápase a aj tým, že v posledných dvoch sezónach sa mu podarilo streliť 26 gólov a pridať až 36 asistencií. 26-ročný Dán sa dokáže rýchlo prispôsobiť na odlišný herný štýl a perfektne ovláda techniku aj hernú víziu, čo PSG zaujalo na toľko, že už v lete budú ochotní investovať prinajmenšom 100 miliónov eur. 

Paríž by kúpou Eriksena určite nabral na kvalite a ak by kvalitný tréner nastavil celému kádru dobrú stratégiu, do Paríža by okrem tisícok turistov mohla konečne prísť aj "ušatá trofej".