Main Content

Famózny Fleury sa vyrovnal Hašekovi. Môže ohroziť aj rekord Brodeura?

pondelok, 7. máj 2018 13:04 | Autor: Marek Ďaďo

Marc-Andre Fleury
Marc-Andre Fleury | zdroj: TASR

Hokejisti Vegas Golden Knights dnes v noci v 6. zápase série druhého kola play off proti San Jose Sharks zvíťazili jednoznačne 3:0 a postúpili do konferenčného finále. Na víťazstve Rytierov sa opäť výrazne podieľal brankár Marc-Andre Fleury.

Fleury v tohtoročnom play off predvádza neskutočné výkony. Po poslednom zápase sa navyše v historických štatistikách v počte vychytaných shutoutov vyrovnal českej legende, Dominikovi Haškovi. Pre kanadského rodáka to bolo už celkovo 14. čisté konto vo vyraďovacích bojoch. Na prvého Martina Brodeura stráca ešte 10 takýchto zápasov.

Flower, ako sa brankárovi prezýva, má stále iba 33 rokov, a pokiaľ sa mu bude dariť aj v nasledujúcich sezónach, mohol by sa kľudne dostať na 3. miesto, ktoré momentálne drží Curtis Joseph (neinkasoval v 16 zápasoch play off). V noci pochytala azda najväčšia hviezda nováčika z Vegas všetkých 28 striel Žralokov. Fleury pripomínal nepriestrelnú stenu a odvážime sa povedať, že takto chytal v jeho najlepších zápasoch počas dlhoročného pôsobenia v organizácii Pittsburghu Penguins. Možno dokonca ešte lepšie.

Za celú kariéru si jednotka draftu 2003 v play off pripísala na konto už 70 výhier125 zápasoch, a aj keď priemerný počet inkasovaných gólov na zápas (číslom 2.55) nie je práve najnižší, rozhodne patrí medzi najlepších brankárov, ktorí v NHL nastupovali.