Main Content

Cavani priznal: S Neymarom bol problém!

piatok, 4. máj 2018 13:04 | Autor: Timotej Gašper

Edinson Cavani & Neymar
Edinson Cavani & Neymar | zdroj: TASR

Uruguajský útočník v nedávnom rozhovore priznal, že s brazílskou superhviezdou mal zo začiatku problém.

Edinson Cavani hrával v Parku Princov roky v tieni Zlatana Ibrahimoviča, no po jeho odchode sa stal ofenzívnou hviezdou a ťahúňom číslo jeden. Situáciu však skomplikoval letný príchod Neymara, za ktorého PSG zaplatilo 222 miliónov eur. Ak teda nalákali Neymara do francúzskej ligy, museli mu prisľúbiť splnenie každej jednej požiadavky. A tam nastal problém, keďže Neymar chcel v Paríži vyčnievať samostatne po každej stránke.

Nezhody medzi ofenzívnymi bombardérmi sa ukázali začiatkom sezóny, kedy sa nevedeli zhodnúť kto sa ujme zahrávania pokutových kopov. Neskôr táto situácie mierne utíchla, no nedávno sa Cavani v interview pre ESPN.com vrátil k "problému" a povedal: "Je pravda, že s Neymarom bol problém. Viete, ja som futbalový pracant a nie superhviezda. Povedal som mu, že som prvý, kto mu chce napomôcť k zisku individuálnych ocenení, že pre to urobím všetko, no len pod jednou podmienkou. Musí uprednostniť tímové záujmy pred vlastnými. Postupne sme to rozobrali a pochopili sa."

Aktuálne je Neymar už od februára zranený a je takmer jasné, že do konca ročníka sa už na ihrisku neukáže. Otázne je, či ho uvidíme na majstrovstvách sveta v drese Brazílie, kde teoreticky môže byť aj Cavaniho súperom v neskoršej fáze turnaja.