Main Content

Čínsky klub ponúka Iniestovi rozprávkový kontrakt

štvrtok, 3. máj 2018 12:50 | Autor: Timotej Gašper

Andres Iniesta
Andres Iniesta | zdroj: TASR

Hrajúca legenda Barcelony nedávno oznámila, že po sezóne opustí katálnsky klub, no neplánuje zavesiť kopačky na klinec. Jednou z možností je odchod do Číny, kde ho kluby lákajú na nepredstaviteľné zárobky.

33-ročný stredopoliar, Andrés Iniesta, sa po šestnástich rokoch v prvom tíme Barcelony rozhodol pre odchod, čo zalarmovalo viacero klubov. Pokračovanie v Európe Andrés mierne odsunul na kraj, čím len pozdvihol špekulácie ohľadom prestupu do Číny, Ázie alebo USA, keďže spomenuté destinácie sa v posledných rokoch stali ideálnym miestom pre vyslúžilcov z európskeho futbalu.

Najjasnejšie však vyzerá Čína, v ktorej o Iniestov podpis bojuje hneď viacero celkov. Španielsky plátok El Mundo  píše, že najbližšie k jeho zisku je Chogqing Dangdai Lifan. Pomerne neznámy celok z čínskej futbalovej komunity je spomedzi prvoligových klubov jeden z posledných, ktorý nemá v kádri alebo na lavičke aspoň jedno zvučnejšie meno. To všetko by však už čoskoro mohol zmeniť príchod španielskej legendy, ktorá by podľa posledných informácií mohla na trojročnom kontrakte zarobiť až okolo 83 miliónov eur, čo po rozpočítaní vychádza približne 600 000 eur týždenne.Samozrejme ceny sú uvedené už po zdanení.

Iniestov ďalší angažmán ostáva nateraz neznámy, no je pravdepodobné, že ponuka takého platu napokon zavlečie na ďaleký východ aj jeho.