Main Content

Barcelona našla Iniestovho nástupcu: Táto hviezda by mala prísť na Camp Nou!

štvrtok, 3. máj 2018 11:59 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: koláž Šport7.sk

Katalánsky gigant FC Barcelona sa musí vysporiadať s tým, že po sezóne príde o legendárneho Andrésa Iniestu. Klub potrebuje nájsť za túto ikonu vhodnú náhradu.

Španielsky denník Mundo Deportivo prišiel s informáciou, podľa ktorej by sa do Barcelony mohol vrátiť Thiago Alcantara. Odchovanec klubu a jeden z najlepších stredopoliarov na svete je momentálne hráčom Bayernu Mníchov, kam si ho svojho času vyžiadal Pep Guardiola.

„Športový riaditeľ FC Barcelona Robert Fernandez sa mal s Thiagom stretnúť v Paríži, počas priateľského zápasu Španielska s Francúzskom (2:0). Dvojica diskutovala o možnom návrate Alcantraru na Camp Nou,“ píše sa v oficiálnom znení článku.

„K prestupu Thiaga do Barcelony by mohlo dôjsť už počas leta 2018. Fernandez sa s hráčom dohodol na ďalšej schôdzke, kde by mali byť prediskutované podmienky kontraktu,“ informujú španielski novinári. Španielsky stredopoliar má s Bavormi podpísaný kontrakt do roku 2021.

27-ročný technik sa javí byť ideálnym nástupcom Andrésa Iniestu, ku ktorému vzhliadal v časoch, keď bol členom barcelonskej akadémie La Masia. Vo veľkom bude záležať aj od toho, aké plány bude mať s Thiagom nový kouč Bayernu Mníchov, Chorvát Niko Kovač.

Rolu v návrate Alcantaru môže hrať aj budúcnosť jeho brata Rafinhu. Rafinha je stále kmeňovým hráčom Barcelony, ale aktuálne je na hosťovaní v talianskom Interi Miláno. Momentálne nie je vylúčené, že sa synovia slávneho Brazílčana Mazinha stretnú na jeseň opäť v jednom drese.