Main Content

Klub NHL potvrdil rokovania s Kovaľčukom

pondelok, 30. apríl 2018 13:22 | Autor: Marek Ďaďo

Iľja Kovaľčuk
Iľja Kovaľčuk | zdroj: TASR

Po skončení sezóny v KHL sa začalo ihneď špekulovať o odchode Iľju Kovaľčka spať do zámorskej NHL. Ozvať sa mu malo hneď niekoľko tímov.

Zatiaľ čo o ďalších rokovaniach nie je nič bližšie známe, vedenie New York Rangers pre miestny New York Post uviedlo, že s 35-ročným Rusom prebiehali rokovania o prípadnom pôsobení v organizácii Jazdcov. Generálny manažér Jeff Gorton uviedol, že Kovaľčuk bol oslovený zo strany Rangers a celá situácia sa bude rozoberať podrobnejšie.

Rodák z Tveru je momentálne na listine voľných hráčov. Minulý rok si nemohol vybrať nový tím, keďže do jeho 35. narodenín patril v rámci zámorského trhu New Jersey Devils. Od 15. apríla ale tento kontrakt neplatí a ruský ostrostrelec si môže hľadať nový angažmán.

V drese Diablov nastúpil naposledy v sezóne 2012 - 2013. Následne sa rozhodol odísť do ruského SKA Petrohrad, s ktorým 2-krát získal Gagarinov pohár. Jeho odchod bol veľmi rozporuplný. Fanúšikovia a ani experti neočakávali, že hráč, ktorý má počas zámorskej kariéry v priemere bod na zápas, bude chcieť odísť a ešte k tomu takýmto spôsobom.