Main Content

Má Auston Matthews problém s trénerom Babcockom?

nedeľa, 29. apríl 2018 14:42 | Autor: Marek Ďaďo

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: TASR

Po vypadnutí Toronta Maple Leafs už v prvom kole bojov o Stanleyho pohár sa internetom šíria správy o možnom konflikte medzi mladou hviezdou Leafs, Austonom Matthewsom a uznávaným trénerom Mikeom Babcockom.

Počas sedem zápasovej série s Bostonom Bruins malo údajne dôjsť ku konfliktu v kabíne.

„Všetko je v poriadku. Neviem, prečo o tom dostávam všetky tieto otázky. Neviem, o čom sa to povráva,“ komentoval situáciu 20-ročný mladík. „Náš vzťah je v poriadku, vy o tom môžete hovoriť čo chcete, ale nemá to zmysel,“ pokračoval. 

Matthews zaznamenal v siedmich zápasoch iba 2 body za gól a asistenciu a na jeho hlavu sa sype mierna vlna kritiky, keďže jeho (ne)produktivita bola jedným z hlavných faktorov neúspechu Javorových listov.

„Mali sme dobrú základnú časť. Samozrejme je sklamaním vypadnúť v prvom kole. Zoberiete si z toho všetko, čo môžete a pohnete sa ďalej,“ cituje Američana portál tsn.ca.

K celej situácii sa vyjadril aj legendárny Mike Babcock, ktorý v piatok uviedol, že je šťastný keď môže Matthewsa trénovať a verí, že majú dobrý vzájomný vzťah. Počas sezóny Matthews utrpel zranenie a ešte sa necíti 100 percentne fit, čo znamená, že nepríde reprezentovať USA na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Dánsku.