Main Content

Kto si vyberie Dahlina? Poznáme víťaza draftovej lotérie NHL!

nedeľa, 29. apríl 2018 09:12 | Autor: Marek Ďaďo

Draft NHL 2018
Draft NHL 2018 | zdroj: Google

V noci sa uskutočnila lotéria, ktorá rozhodla o tom, v akom poradí si budú kluby NHL vyberať mladé talenty počas júnového draftu v Dallase.

Najväčšie šťastie sa napokon usmialo na Buffalo Sabres, ktoré si vyberie budúcu draftovú jednotku. Pravdepodobne sa ňou stane švédsky obranca Rasmus Dahlin, ktorý je označovaný za ďalší generačný talent.

 2. miesta si bude vyberať Carolina Hurricanesdraftovú trojku vyhlási manažér Montrealu Canadiens. Sabres mali 18.5% šancu, že budú voliť z prvého miesta. Hurricanes iba 3% a Canadiens 9.5%, pričom oba tími si v porovnaní so svojimi šancami polepšili - Carolina o 9 miest a Montreal o jedno miesto.

„Je to dobrý pocit. Nebol som veľmi nervózny. Ako sa lopty odrazia je mimo vašu kontrolu, aj keď na konci to bolo nervy drásajúce. Som veľmi veľmi šťastný pre našu fanúšikovskú základňu,“ cituje generálneho manažéra Sabres Jason Botterilla portál nhl.com.

Na voľbu z 2. a 3. miesta mali najväčšie šance Arizona CoyotesOttawa Senators, no nakoniec z prvej trojice vypadli. Výber hráčov z miest 4 - 15 bolo pridelené tímom na základe umiestnenia v základnej časti. 

Konečné poradie volieb v drafte:

1. Buffalo Sabres
2. Carolina Hurricanes
3. Montreal Canadiens
4. Ottawa Senators
5. Arizona Coyotes
6. Detroit Red Wings
7. Vancouver Canucks
8. Chicago Blackhawks
9. New York Rangers
10. Edmonton Oilers
11. New York Islanders
12. New York Islanders (voľba získaná od Calgary Flames)
13. Dallas Stars
14. Philadelphia Flyers (voľba získaná od St. Louis Blues)
15.  Florida Panthers