Main Content

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal

utorok, 16. august 2011 14:24 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal
KOMENTÁR: Čo nám futbalový týždeň dal | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

V minulom týždni, ktorý sa stal definitívne minulosťou, sa udiali viaceré zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani futbalový svet, či už doma na Slovensku, alebo vo svete. Prinášame vám novú časť našej pravidelnej rubriky “Čo nám futbalový týždeň dal.”

Po 1704 dňoch

Viete čo majú spoločné Abú Zabí a Klagenfurt? Slovenská futbalová reprezentácia tam získala svoje posledné dve víťazstvá v prípravných zápasoch na súperových ihriskách. Kým v decembri 2006 cestoval vtedy skôr ligový výber Jána Kociana do SAE skôr s úmyslom trochu sa zohriať a spojiť príjemné s užitočným (zdolali sme výber Spojených Arabských Emirátov 2:1), teraz naši reprezentanti dostali príkaz konečne v príprave vyhrať. Toto nariadenie „pešiaci“ generála Weissa víťazstvom 2:1 aj splnili.

Weiss st. obetoval pred „bitku“ s Rakúšanmi Stocha jazdiaceho na „nenápadnom“ žltom Ferrari, ktorý prípravu alkoholovo nezvládol. Najlepším „pešiakom“ zápasu bol treťoligový “Angličan” Michalík, ktorý paradoxne vtedy v Abú Zabí debutoval v národnom drese. Nuž ak chceme v príprave vonku vyhrávať treba zrejme posielať povolávací rozkaz tomuto stopérovi častejšie.

Najväčšia pozornosť slovenských fanúšikov patrila Karimovi Guéde, ktorý debutoval v našom národnom drese, čím sme sa stali 29. európskou krajinou, za ktorú nastúpil hráč tmavej pleti.

Lačného kilometer

Žiaci na základných školách po celom svete behávajú každoročne beh Terryho Foxa, ktorý sa nechcel podať svojej chorobe a behom naprieč Kanadou inšpiroval mnohých v boji proti zákernej rakovine. Miloš Lačný si minulý týždeň odbehol podobný beh skrz ulice Bratislavy, žiaľ nie pre ušľachtilý cieľ ale len ako trest od fanklubu “belasých” za nelichotivé vyjadrenia na adresu ich „miláčikov” z minulej sezóny. Osud sa však s Lačným (ne)milo zahral a priviedol ho práve do kabíny Slovana, ktorým v minulosti pohŕdal. A tak sa možno odteraz bude behávať  v Bratislave pri podobných prestupoch takzvaný “Lačného kilometer“. V našich končinách sa totiž občas použije aj to čo nepoviete proti vám!

Začala sa Premier League


Cez víkend odštartovala populárna Premier League. Minimálne v tejto sezóne ju nemôžeme volať anglická, pretože v nej hrá aj mužstvo z Walesu Swansea City. To je zároveň asi aj najväčšou novinkou súťaže, teda aspoň  pri pohľade na prvé kolo, po ktorom sme mohli zistiť, že sa vlastne nič od mája nezmenilo. Liverpool stráca stále body naivne, Arsenal má na súpiske hráčov, o ktorých ste predtým nikdy nepočuli, Torres nedá gól v Chelsea ani keby mu išlo o život a naši hráči v nej nehrávajú, iba sedia na lavičke, či tribúne. Je tu však  predpoklad, že tento rok bude súťaž ešte vyrovnanejšia ako po minulé sezóny a tak radíme aby ste Premier League netipovali vo veľkom. Jedine, že by ste sa chceli stať sponzormi stávkových kancelárii.

Kto? Kde? Za koľko?

Mohol to byť týždeň dvoch skvelých prestupov, ale na poslednú chvíľu je z toho iba jeden. Ruka v rukáve je iba v prípade Fabregasa a Barcelony za odstupné 40 miliónov eur. Eto`o  zatiaľ zostáva v Interi Miláno. Cesc sa kvôli Barcelone rád vzdal aj 5 miliónov eur, ktoré by dostal podľa zmluvy pri prestupe. Samuelovi núkajú v Machačkale 20 miliónov eur v čistom na rok, no on zatiaľ váha, pretože by si rád zahral aj v Premier League. Ešte sa určite niečoho veľkého dočkáme pretože posledné dva týždne prestupového obdobia sú pred nami. U nás doma vlastne zaujal iba spomínaný príchod Miloša Lačného do Slovana.