Main Content

Monchi prezrádza: Prečo musel AS Rím predať Mohameda Salaha?

štvrtok, 26. apríl 2018 10:19 | Autor: Jakub Vaverka

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: © TASR

Mohamed Salah bol v minulej sezóne najväčšou hviezdou talianskeho AS Rím. Klub ho ale v lete pomerne lacno predal do Liverpoolu. Egypťan teraz žiari v Anglicku a patrí medzi najlepších hráčov na svete.

Športový riaditeľ AS Rím Monchi prehovoril o tom, prečo Mohamed Salah v letnom prestupovom období opustil večné mesto a zamieril do anglickej Premier League. Jeho slová priniesol plátok ​Ondo Cero. „Museli sme ho predať. Nemali sme iný výber, ako ho pustiť preč pred 30. júnom. Ak by sme  to neurobili, pravdepodobne by sme teraz nehrali semifinále Ligy majstrov.“

„UEFA nás veľmi pozorne sledovala,“ prezradil Monchi, ktorý hovoril o tom, že Rimania mali problémy s finančným fair-play a ak by nepredali jednu zo svojich najväčších hviezd, mohli čeliť nemalým sankciám či dokonca neúčasti v európskych pohároch.

„Gratulujem Liverpoolu k jeho kúpe. My sme Salaha žiaľ museli predať, i keď hráč chcel taktiež odísť. V utorok večer sme trpeli, vedeli sme, aké má Mohamed kvality. Je to veľmi silný futbalista,“ vrátil sa športový riaditeľ ASR k prehre Giallorossi na Anfield Road.

Rím prehral v Liverpoole vysoko 2:5, ale už vo štvrťfinále proti Barcelone ukázal, že s ním treba rátať až do samotného konca. Ak AS vyhrá rovnako ako proti katalánskemu gigantovi 3:0, postúpi do finále Ligy majstrov.