Main Content

Liga majstrov: Man. Utd nestačil ani skvelý úvod, do semifinále Bayern a Lyon

streda, 7. apríl 2010 22:44 | Autor: TASR

Liga majstrov: Man. Utd nestačil ani skvelý úvod, do semifinále Bayern a Lyon
Liga majstrov: Man. Utd nestačil ani skvelý úvod, do semifinále Bayern a Lyon

Futbalisti Bayernu Mníchov podľahli v stredajšom odvetnom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2009/2010 na pôde Manchestru United 2:3, no keďže v domácom prostredí zvíťazili 2:1, tešia sa z postupu do semifinále.

V ňom sa predstaví aj Olympique Lyon, ktorý v stredu prehral vo francúzskom derby na ihrisku Bordeaux 0:1. V semifinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže figurujú aj Inter Miláno a FC Barcelona. Anglické mužstvo sa do tejto fázy tentoraz neprebojovalo, čo sa naposledy predtým stalo v sezóne 2002/2003. Tréner Bayernu Louis van Gaal je po Josém Mourinhovi druhým koučom, ktorý sa dostal medzi najlepšie kvarteto "starého kontinentu" s tromi rôznymi mužstvami (Ajax Amsterdam, FC Barcelona, Bayern Mníchov). V semifinále európskej klubovej súťaže číslo 1 sa teda predstavia štyri tímy zo štyroch rôznych krajín.

Manchestru na postup nestačil ani senzačný úvod. Už v 3. min prekonal brankára Butta presnou strelou Gibson, v 7. min zvýšil na rozdiel dvoch gólov Nani. Portugalský krídelník pokračoval v skvelom predstavení, v 41. min strelil po prihrávke Valenciu svoj druhý gól a zverenci trénera Alexa Fergusona boli na najlepšej ceste za postupom. Po hrubej chybe Carricka sa však ešte do prestávky presadil útočník Bavorov Ivica Olič a keď krátko po zmene strán musel ísť predčasne pod sprchy obranca Rafael da Silva, Bayern bol na koni. Nani nedosiahol hetrik, keď pri veľkej šanci preloboval brankára Butta, ale aj jeho svätyňu, a tak prišlo potrestanie z radu efektných aj efektívnych. V 74. min vsietil druhý gól Mníchovčanov Arjen Robben. Rohový kop Francka Ribéryho poslal z hranice šestnástky volejom k žrdi gólmana Edwina van der Sara a na Old Trafforde vypukla nemecká radosť, ktorá sa po záverečnom hvizde ešte znásobila postupom.

V čisto francúzskom súboji síce zvíťazil Girondins Bordeaux nad Olympique Lyon 1:0 gólom marockého útočníka Maruaneho Chamakha 1:0, ale do semifinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže "starého kontinentu" postúpil jeho štvrťfinálový súper. "Lastovičky" vo všetkých svojich piatich domácich zápasoch v LM 2009/2010 zvíťazili, ale aj napriek tejto vynikajúcej bilancii sa nedostali medzi najlepšie kvarteto. Chamakh zaznamenal jediný presný zásah odvetného stretnutia po prihrávke Tremoulinasa aj s pomocou teču jedného z hosťujúcich obrancov.

Súhrn výsledkov stredajších odvetných zápasov štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2009/2010:

Manchester United (Angl.) - Bayern Mníchov (Nem.) 3:2 (3:1) - prvý zápas 1:2, do semifinále postúpil Bayern Mníchov

Góly
: 7. a 41. Nani, 3. Gibson - 43. Olič, 74. Robben, ČK: 50. Rafael da Silva (Manchester United), rozhodoval: Rizzoli (Tal.), 76 212 divákov

Girondins Bordeaux (Fr.) - Olympique Lyon (Fr.) 1:0 (1:0) - prvý zápas 1:3, do semifinále postúpil Lyon

Gól: 45. Chamakh, rozhodoval: Mallenco (Šp.)