Main Content

Real Madrid si vyhliadol ako alternatívu trénera z Premier League

streda, 25. apríl 2018 10:22 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Britské médiá informovali, že Realu Madrid sa už začiatkom leta môže ujať známy tréner z Premier League.

Portál Football365.com informuje, že španielsky veľkoklub môže už o pár týždňov pristúpiť k trénerskej výmene. Novinár Duncan Castles píše, že vedenie Realu Madrid sa odhodlá k trénerskej zmene len vtedy, ak „Pusinky“ nevyhrajú Ligu majstrov. Pre Real sa boj o ligový titul skončil už pomerne dávno a prekvapivo sa nedostal ani do finále španielskeho pohára.

Novou tvárou „Los Blancos“ by sa mohol stať Mauricio Pochettino. Tréner Tottenhamu sa za roky v Anglicku vypracoval bez pochýb na jedného z najlepších trénerov sveta a získal si veľký rešpekt medzi najvyššou futbalovou smotánkou. Argentínsky kouč vybudoval z Tottenhamu kvalitný káder plný špičkových hráčov, no stále sa mu nedarí získať akúkoľvek trofej, čo vedenie Spurs privádza k myšlienke, či je klub až tak závislý od jeho služieb.

Podľa médií je Florentino Peréz už dlhú dobu naklonený spolupráci so 46-ročným argentínskym trénerom, ktorý prostredie La Ligy pozná veľmi dobre ešte z hráčskych čias, keďže spolu až 9 rokov obliekal dres Espanyolu Barcelona.  

Zidane je bez debát kvalitný kouč a Real mu určite vďačí za veľa, no taktiež je známe, že vedenie kráľovského klubu nemá v láske sezóny bez výraznejšieho úspechu, kvôli čomu žiaľ padajú hlavy.