Main Content

Radivojevič sa jednoznačne vyjadril k reprezentácii, Frühauf neskrýval sklamanie

streda, 25. apríl 2018 07:46 | Autor: TASR

Branko Radivojevič
Branko Radivojevič | zdroj: TASR

Trenčín 24. apríla (TASR) - Ľadovú plochu Zimného štadióna Pavla Demitru zaplavilo po skončení siedmeho finálového zápasu Kaufland play off Tipsport Ligy more fanúšikov v žlto-červených dresoch.

Hráči Dukly sa po vlaňajšku, kedy o najvyššiu súťaž bojovali v baráži, ocitli v úplne inej situácii. Trenčín znovu hokejovo ožil, ale sklamanie hráčov bolo po siedmom finálovom dueli viditeľné.

Dukla utiekla hrobárovi z lopaty, prehrávala v sérii s Banskou Bystricou už 0:3, ale napokon dopriala svojim fanúšikom siedmy rozhodujúci zápas na vlastnom ľade. "A čo z toho máme? Dali sme do toho dnes všetko, ale nešli nám už nohy a hlava chcela viac, ako telo. Mrzí ma to o viac, že sme k tomu ani nemali blízko," priznal pre TASR obranca Peter Frühauf.

Trenčania pritom mali mať po obrate psychickú výhodu, pod väčším tlakom sa zdala byť Banská Bystrica. "My sme tri zápasy boli tí, ktorí nemali čo stratiť. Najskôr všetci odpisovali nás, potom Bystricu. Asi nás to zaťažilo," dodal Frühauf.

Po vlaňajšku však musia mať hráči Trenčína rozhodne hlavy hore, pretože do hokejového mesta vrátili radosť. A fanúšikovia im to po zápase dali pocítiť. "Je to fantastické. My sme v auguste mali v príprave zlé výsledky, na tribúny chodilo málo ľudí a dnes? Pozrite sa na to. Chýbala tomu iba tá čerešnička na torte," poznamenal Frühauf, ktorý play off odohral so sebazaprením. "Zranenia mali aj hráči Bystrice, nechcel by som tým degradovať ich víťazstvo. Aj oni hrali so sebazaprením."

Zápas sa pritom vyvíjal lepšie pre Duklu, dostala sa do vedenia, ale to netrvalo dlho. "Škoda gólu, ktorý dal súper hneď, ako sme dali gól my. Ale zdolať Bystricu štyrikrát po sebe je neuveriteľne ťažké. Musím povedať, že išla tomu asi viac naproti. Druhé miesto je pekné, ale história si pamätá len víťazov. Bohužiaľ, dnes nám to nevyšlo. Ale každý odviedol kus roboty. Verím, že sa to nastaví dobre aj na ďalšiu sezónu," povedal kapitán Dukly Branko Radivojevič.

Čerstvý držiteľ Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play off sa potom vyjadril aj k otázke, či si nerozmyslí svoj zámer, skončiť v reprezentácii Slovenska: "Ja už potrebujem oddychovať. Som veľmi dobitý a dolámaný, som rád, že už mám po sezóne."