Main Content

PL FOCUS 29: PREČO JE TÁTO SEZÓNA PREMIER LEAGUE VÝNIMOČNÁ?

utorok, 24. apríl 2018 17:20 | Autor: Martin Gregor

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Na takéto tvrdenie existujú minimálne 3 dôvody…

1. Najlepším hráčom roka je po tretíkrát v rade za sebou Afričan. Trio Mahrez, Kante a sympaťák Salah – to sa ešte nikdy predtým nestalo.

2. Majster sezóny – Manchester City jasne dominoval nielen ako tím, ale priniesol aj pozoruhodné individuálne výkony jednotlivcov pod vedením ambiciózneho Guardiolu, top kandidáta na ocenenie manažér roka. Bavili futbalom, aký vo svojich najlepších časoch hral Arsenal.

3. Merci Arséne – je bez debaty top moment nielen tejto sezóny, ale celej histórie Premier League.

Francúz od základov zmenil Arsenal a futbal ako taký. A to priamo v jej kolíske. Rešpekt a úctu mu vzdávajú legendy svetového futbalu, najväčší rivalovia i bývalí hráči. Viete koľko ich za 22 sezón asi tak  mohlo byť?

Vo vitríne kanonierov zostane celkovo 17 trofejí, ale tie pre Wengera nikdy neboli prioritou. Odchádza posledný futbalový romantik, elegán a džentlmen, ktorého osud predurčili už jeho rodičia, keď mu dal meno Arséne…

Na Emirates panuje melancholická nálada a veľká túžba, aby ten úplne posledný zápas obdivuhodnej kariéry bol víťazný. Bude to finále Európskej ligy v Lyone?

Zápas týždňa sa odohrá na Old Trafford, kde takmer 17 sezón súperil s Fergusonom a práve ich duely vošli do dejín tejto hry ako legendárne bitky Red Devils vs. The Gunners.

Tentokrát ho čaká o generáciu mladší sok, ale vo výnimočne priateľskej a rozlúčkovej nálade. Aj Mourinho vie, že to čo dokázal Wenger, si zaslúži obdiv.

Šláger Manchester United – Arsenal FC uvidíte na DIGI Sport 1.

PRIAME PRENOSY NA DIGI SPORT 1

Sobota 27.4.
13:30 Liverpool – Stoke City
16:00 Newcastle – West Bromwich
18:30 Swansea – Chelsea

Nedeľa 28.4.
15:15 West Ham – Manchester City
17:30 Manchester United – Arsenal

Pondelok 29.4.
21:00 Tottenham – Watford

ZÁKROKY KOLA

Tentoraz nás zaujali ďalší skvelí brankári. Ben Foster čaroval proti hviezdnému Liverpoolu a jeho vreckári uhrali remízu 2:2. Matt Ryan sa pochlapil proti kohútom z Wembley a tiež z toho bol aspoň bodík. Hrnčiari zo Stoke City majú v bráne Jacka Butlanda a hoci reprezentant Anglicka robí čo sa dá, je dosť možné, že jeho tím to v boji o záchranu neustojí…

GÓLY KOLA

V pravidelnej rubrike si vychutnáme gólovo vydarené kúsky aktérov z PL. Nacho Monreal prežíva strelecky najúspešnejšiu sezónu v živote, Lukaku drží ManUtd na druhej priečke, Arnautovičovi to stále páli, ale definitíva záchrany pre West Ham z toho stále nie je, no lahôdkou zostáva nechytateľná rana od Kevina De Bruyneho proti Swansea City.

MOMENT KOLA: REKORDNÝ ZÁPIS SALAHA

Mohammed Salah je nielen kráľom Egypta, ale kraľuje aj v Liverpoole. V tejto sezóne nastrieľal už 31 gólov a vyrovnal tak rekord takých velikánov PL, akými boli Shearer, Cristiano Ronaldo, či Luis Suarez. Je nad hviezdy jasné, že sympatický Salah sa len tak nezastaví a vytvorí nové maximum.

SUMÁR KOLA

35. kolo bolo bohaté nielen na dôležité boje o pohárovú Európu, ale aj o záchranu. Newcastle United s Martinom Dúbravkom v bráne nestačil na Everton, Arsenal sa vzchopil proti West Hamu a ManCity si užil domáce majstrovské oslavy proti Swansea City.