Main Content

Dani Alves otvorene priznal: Rád by sa vrátil do Barcelony!

utorok, 24. apríl 2018 10:33 | Autor: Jakub Vaverka

Julian Draxler a Dani Alves
Julian Draxler a Dani Alves | zdroj: TASR

Dani Alves je momentálne hráčom PSG, kam v lete prestúpil z Juventusu Turín. Jeho srdce ale stále patrí Barcelone, s ktorou sa nerozišiel v najlepšom.

Dani Alves opustil Barcelonu po sezóne 2015/2016, kedy mu klubové vedenie neponúklo nový kontrakt. Zamieril do Talianska, kde hral v Juventuse, teraz oblieka dres Parížu Saint-Germain. „Barcelona je môj domov, je nemožné povedať, že by som sa nevrátil,“ začal v rozhovore pre Globo TV.

„Ak by sa mi Barcelona ozvala, vrátil by som sa tam hneď zajtra,“ deklaruje extrovertný brazílsky reprezentant. Nezabúda ale na svoj koniec Camp Nou. „Keby som tvrdil, že to nebolelo, klamal by som. Bolelo to, pretože som s Barcelonou písal históriu, vyhral som dvadsaťtri titulov za osem rokov.“

„Vedenie nerešpektovalo všetko, čo som pre klub urobil. Chceli mi urobiť rozlúčku, ale povedal som „nie“, pretože to miesto je môj večný domov. Nerobíte rozlúčku, keď dané miesto považujete za svoj domov,“ myslí si Alves.

„Aký je význam toho dávať Zbohom, keď sa jedného dňa chcete vrátiť?“ zamyslel sa na záver jeden z najúspešnejších futbalistov za posledné roky.  Alves sa futbalom baví aj v Parku Princov, ale dal jasne najavo, ktorý klub preňho navždy bude srdcovkou.