Main Content

Fanklub Bystrice sa otočil hráčom chrbtom: V statuse plnom vulgarizmov ohlásil bojkot!

utorok, 24. apríl 2018 09:16 | Autor: Sport7 sk

Ultras Iskra Banská Bystrica - status na Facebooku
Ultras Iskra Banská Bystrica - status na Facebooku | zdroj: TASR

Keď to klub potrebuje najviac, otočia sa mu chrbtom. Banská Bystrica nebude mať v poslednom zápase sezóny, v ktorom sa rozhodne o majstrovi, podporu fanklubu ULTRAS ISKRA, ktorý to oznámil prostredníctvom Facebooku.

Šiesty zápas finálovej série v Banskej Bystrici, v ktorom Dukla Trenčín vyrovnala stav série na 3-3, skončil škaredým incidentom.

 Jeho svedkami boli športoví novinári a značnú časť sa podarilo natočiť aj na kamery.

,,Do mixzóny nabehli fanúšikovia domáceho tímu a vulgárne pokrikovali po Brankovi Radivojevičovi, niektorí novinári skončili na zemi. Chceli vtrhnúť do kabíny a biť vlastných hokejistov. Zachraňoval to až Tomáš Surový, ktorý ich vyhodil,”opísal na Twitteri nepríjemnú situáciu redaktor Denníka Šport Tomáš Prokop, pričom dodal: ,,Kolega, čo bol v Banskej Bystrici, mi hovoril, že mu nebolo všetko jedno. V mixzóne lietali od fanúšikov domácich päste, bol rád, že sa mu neušlo. Nakoniec ich sbs a polícia vyhodili a hráči museli ísť pod dohľadom polície."

Napriek tomu, že z dostupných materiálov je zrejmé, kto prekročil hranice slušnosti, fanklub ULTRAS ISKRA sa k situácii postavil tak, že sa rozhodol bojkotovať hokej v Banskej Bystrici. Fanúšik sa tak prakticky otočil klubu v momente, kedy to najviac potrebuje.

O „tiež-fanúšikov“, ktorí sa snažia vtrhnúť k hráčom do šatne, urážajú hráčov súpera a mlátia zamestnancov bezpečnostnej služby, však Banská Bystrica určite ani nestojí.

Oficiálne stanovisko Ultras Iskra bez redaktorských úprav (upozornenie: text je vložený z Facebooku a obsahuje vulgárne slová):