Main Content

Subban zdal veľký hold svojmu súperovi. Považuje ho za favorita na Hart Trophy

pondelok, 23. apríl 2018 11:07 | Autor: Marek Ďaďo

P. K. Subban
P. K. Subban | zdroj: TASR

Len nedávno sme vám priniesli článok o Subbanovom útoku na hlavu Nathana Mackinnona. Obranca Nashvillu sa vyjadril, že by to pokojne urobil znovu. Po postupe Predators do druhého kola play-off má ale na útočníka Lavín iba slová chvály.

V noci zvíťazili Predators nad Colorado Avalanche5:0 a zabezpečili si postup do 2. kola vyraďovacích bojov. Hoci bude oficiálna nominácia na Hart Trophy, ktorá sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi súťaže, zverejnená až v piatok, Subban má v otázke svojho favorita rozhodnuté.

„Všetci viete, že som zaujatý Pekkou Rinnem, ale podľa mňa bol najužitočnejším hráčom tohtoročnej sezóny MacKinnon,“ vyjadril sa ihneď po zápase Subban. „Nič to neuberá ostatným hráčom ako napríklad Taylor Hall, ktorí mali úžasnú sezónu,“ pokračoval.

„Ale ja som pre MacKinnona a to, čo urobil so svojim tímom, ktorý mal vzostupy aj pády. Je ho veľmi ťažké ustrážiť, je veľmi rýchly a silný. Očakávam, že na konci kariéry sa dostane do hokejovej Siene slávy. On tomu rozumie. Mám k nemu obrovský rešpekt. Ako som už povedal, dúfam že si domov odnesie trofej, ktorú si zaslúži a stane sa ligovým MVP. Zaslúži si to.“

Kanadský útočník skončil v bodovaní NHL na 5. mieste so ziskom 97 bodov v 74 zápasoch. Jeho počin je o to obdivuhodnejší, keďže minulú sezónu bol tím z Denveru suverénne najhorší v lige.