Main Content

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7 (6): Hosťujúce tímy nezvíťazili

streda, 7. apríl 2010 21:55 | Autor: Erik Bolvan

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7 (6):  Hosťujúce tímy nezvíťazili
Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7 (6): Hosťujúce tímy nezvíťazili | zdroj: SITA, fksenica.sk

26. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže veľmi neprialo hosťujúcim mužstvám, jedine Dubnica a Košice dokázali u svojho súpera aspoň remizovať. Veľkonočné sviatky si najviac spríjemnili futbalisti Banskej Bystrice a Žiliny, obidva tímy porazili svojich protivníkov rozdielom štyroch gólov.

 1. MŠK Žilina - Žilinčania zvládli dva domáce stretnutia na výbornú. Proti Senici to bola dráma až do konca, Trnava však pod Dubňom veľa vody nenamútila. Spartakovci sa v Žiline dostali do vedenia už v 8. minúte, domáci však ešte do polčasu odpovedali troma gólmi. V druhom dejstve Žilinčania pridali ďalšie dva zásahy, ktoré rozhodli o osude stretnutia. Mužstvo sa vďaka zaváhaniu belasých dostalo opäť na prvú priečku tabuľky. Žilina odohrá ďalší zápas na trávniku dosiaľ neporazených Košíc. Súboj lídra a posledného mužstva Corgoň ligy odvysiela Trojka v priamom prenose.

2. FK Dukla Banská Bystrica - Po štyroch kolách bez víťazstva Dukla konečne triumfovala, trápiacu sa Petržalku doma zdolala rozdielom triedy (4:0). Hostia hrali od 20. minúty bez vylúčeného Piresa, čo stredoslováci bez zľutovania využili na strelenie troch gólov. V zápase bol najlepším hráčom domácich Mouhamadou Seye, autor jedného zásahu a troch prihrávok na gól. Skóroval aj útočník Michal Ďuriš, pre ktorého to bol stý zápas v drese Banskej Bystrice. V nasledujúcom kole cestuje mužstvo do Prešova, kde "koňare" neprehrali už osem súbojov v rade.

3. FC Nitra - Nitra v 26. kole zaslúžene vyhrala nad Ružomberkom, hetrikom sa zaskvel Rák. Nitriansky kanonier s 13 gólmi vedie v tabuľke strelcov, o dva presné zásahy menej má na svojom konte Halenár. Mužstve sa na domácom štadióne darí, posledné štyri stretnutia pod Zoborom neprehrala. Neprehrať bude hlavným cieľom tímu aj na trávniku predposlednej Petržalky.

4. DAC 1904 Dunajská Streda - Futbalisti Dunajskej Stredy dokázali triumfovať až v siedmom jarnom zápase. Hráči boli blízko k prvému víťazstvu už v Petržalke, vyšlo to však až doma proti Prešovu. Vedenia sa síce ujali hostia, no Marcin už o päť minút neskôr vyrovnal. O osude stretnutia rozhodol v 85. minúte N'Kendo, ktorý skóroval po rohu Dunajskej Stredy. V zápase podal dobrý výkon brankár Szamotulski, za stavu 1:1 zneškodnil viacero príležitostí Prešovčanov.

5. ŠK Slovan Bratislava - Po štyroch víťazstvách v rade Slovan na svojom štadióne iba remizoval s Košicami 0:0. Posledné mužstvo Corgoň ligy však v súčasnosti podáva dobré výkony, Slovanu naviac chýbali v zápase diváci. Košičania začali v Bratislave aktívne, po vylúčení Hovančíka sa však stiahli do obrany. To však slovanisti gólovo nevyužili, osemnásť minút pred koncom hrali už aj domáci len desiati, červenú kartu uvidel Breznaník. Po súboji mohol byť najspokojnejší brankár belasých Putnocký, ktorý neinkasoval už 360 minút. V nasledujúcom kole cestuje Slovan do Ružomberka, kde domáci posledné štyri duely vyhrali.

6. FK Senica - Trénerovi Radimovi Nečasovi pribudli ďalšie vrásky na tvári. Rovnako ako proti Žiline aj v súboji proti Dubnici bol nútený kvôli zraneným hráčom dvakrát striedať už v prvom polčase. K šiestim zraneným Seničanom tak pribudli ďalší dvaja - obranca Čáp a stredopoliar Kante. Práve francúzskeho záložníka striedal v 12. minúte zápasu s Dubnicou Vrťo, ktorý už o šesť minút neskôr prekonal brankára Bajzu. Považanom sa podarilo vyrovnať v 74. minúte, pokutový kop premenil Bruško. Záhoráci boli po stretnutí s konečnou remízou spokojní, keďže Dubnica bola v tomto súboji lepším mužstvom a nebyť brankára Boleka mohli aj vyhrať.

7. MFK Dubnica - Dubničania môžu byť po posledných troch stretnutiach celkom spokojní - z deviatich možných bodov vydolovali štyri. V Senici boli Považania lepším celkom, nepremenili však množstvo šancí (1:1). Za Dubnicu skóroval z pokutového kopu Bruško, pre ktorého to bol premiérový zásah po príchode do mužstva. Dubnica bude chcieť do tretice vyhrať na svojom štadióne, tentoraz nad Dunajskou Stredou.

8. MFK Košice - Košičania natiahli svoju šnúru bez prehry už na sedem zápasov. Mužstvu sa však stále nedarí odlepiť sa z dna tabuľky, na predposlednú Petržalku strácajú dva body. Proti Slovanu podali východniari bojovný defenzívny výkon a odmenou im bola cenná remíza. Tréner Milojevič označil výkon tímu za najlepší odkedy ho trénuje. Košičanov najbližšie čaká ďalší ťažký súper - Žilina.

9. 1. FC Tatran Prešov - Dunajská Streda vyhrala na jar po prvýkrát a "schytal" to práve Prešov. Po troch triumfoch za sebou tak východniari cestovali domov naprázdno. Prešovčania mali v Dunajskej Strede minimálne na remízu, vychytal ich však brankár Szamotulski. Na stránke 1fctatran.sk tipovalo prehru svojich miláčikov iba 19 percent prešovských fanúšikov.

10. MFK Ružomberok - Brankár Hrdlička po štyroch súbojoch opäť inkasoval, Ružomberok v Nitre prehral 1:3. Liptáci tak prišli o svoju päťzápasovú šnúru bez prehry. Slovan bude chcieť Ružomberku prekaziť ešte jednu úspešnú sériu - Liptáci v posledných štyroch stretnutiach pod Čebraťom nestratili ani bod.

11. FC Spartak Trnava - Spartak odohral dva ťažké súboje s tímami bojujúcimi o titul, v obidvoch prípadoch prehral rozdielom triedy. V Žiline Trnavčania začali výborne, keď už v 8. minúte otvoril skóre Guldan. Potom však prišla päťgólová smršť šošonov, ktorá rozhodla o osude zápasu. To už bolo dosť aj na výpravu fanúšikov Spartaka, skandovanie "Ešte jeden!" či "Na toto sa nedá pozerať" hovorí za všetko.

12. MFK Petržalka - Petržalka ostala jediným mužstvom, ktoré na jar ešte nevyhralo. V Banskej Bystrici bol za stavu 1:0 pre Duklu vylúčený Pires, čo domáci využili na strelenie ďalších troch gólov. Sympatické však je, že sa futbalisti Petržalky snažili hrať útočne aj v oslabení.