Main Content

Trnava s dôležitým bodom v Ružomberku, zvýšila si náskok na čele tabuľky

sobota, 21. apríl 2018 17:54 | Autor: TASR

Fanúšikovia Spartak Trnava
Fanúšikovia Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava získali dôležitý bod na pôde Ružomberku, kde v teplom počasí pred takmer 2 tisícmi divákov remizovali 0:0. V boji o titul tak majú na čele tabuľky 10 bodový náskok pred Dunajskou Stredou, ktorá však má zápas k dobru.

MFK Ružomberok – FC Spartak Trnava 0:0

Rozhodovali: Pavlík - Slyško, Žákech, ŽK: Jonec, B. Ľupták – Čivič, Godál, Kadlec, 1863 divákov

Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Pikk – B. Ľupták, Qose – Daniel, Gešnábel (85. D. Takáč), Kostadinov – Gerec (61. Čapek)

Trnava: Chudý – Kadlec, Mar. Tóth (76. Hladík), Godál, Čivič (85. Čonka)– Pehlivan, A. Sloboda - Ofosu (46. Š. Pekár), Čanturišvili, Jirka – Egho

V 6. minúte sa Daniel po prihrávke Kostadinova ocitol v prvej a veľmi nádejnej streleckej pozícii, lenže, lopta na slabšej ľavačke mu absolútne nesadla. V 27. minúte P. Maslo poslal strieľaný center do ohňa Spartaka, ktorého brankár Chudý všetko vyriešil. V 32. minúte Qose po narážačke vypálil spoza pokutového územia a prudká rana presvišťala nad. V 38. minúte Macík nad brvno vytesnil hlavičku Godála. V 40. minúte sa hostia v trojici ocitli pred brankárom Macíkom, po prihrávke Godála na Egha, ktorý prestrelil bránku, asistent rozhodcu zdvihol zástavku pre ofsajd. V závere prvopolčasového nadstavenia "miliónovú" príležitosť zahodil J. Maslo, keď bol úplne sám pred Chudým.

V 50. minúte Jonecovi pri spracovaní vypichol loptu skoro na polovici ihriska Jirka, a hoci tiesnený, riadne natiahol Macíka, ktorý stál trochu viac pred bránkou. O päť minút neskôr na druhej strane napriahol Daniel a Chudý vytiahol reflexívny zákrok. V 67. minúte Egho na vysoký center veľmi zle nastavil hlavu. V 73. minúte Qose kolmou prihrávkou oslovil Kostadinova, ten si aj ideálne prevzal loptu, rútil sa sám na Chudého, ale minul priestor medzi žrďami. V závere sa Liptáci, ktorí boli vpredu nebezpečnejší než ich súper, snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale bezgólový stav zostal potvrdený aj po záverečnom hvizde rozhodcu.