Main Content

Cesar hovorí o praktikách Mourinha: Príbeh s Casillasom, úsmevná komunikácia či žltý dres

nedeľa, 22. apríl 2018 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Brazílsky brankár Julio Cesar prezradil zaujímavé detaily jeho vzťahu s portugalským trénerom Josém Mourinhom, ktorý ho viedol počas anabázy v talianskom Interi Miláno. Cesarove slová pre plátok Selecao Sportiv prináša španielsky denník ​Marca.

Skúsený Cesar na konci prebiehajúceho ročníka končí s profesionálnou kariérou, pričom uvádza príhody zo spolupráce s Portugalčanom, či už pozitívne alebo negatívne. Napríklad, keď v roku 2013 Brazília vyhrala Pohár konfederácií a vo finále zmietla Španielsko 3:0.

Brazílsky gólman bol najlepším brankárom turnaja a v šatni ho čakalo prekvapenie. „Keď som prišiel do šatne, mal som v mobile správu od Josého Mourinha. Napísal mi, že Casillas by si mal dať na seba tričko s mojou fotkou. Vraj jednou rukou chytím viac ako on oboma.“

„Následne prišiel za mnou aj samotný Iker. Povedal som mu, že s Mourinhom musí komunikovať, čo je problematické, ale musí mu čeliť. Mou má rád, keď sa s ním bavíte tvárou tvár, ešte k tomu, keď ste hviezdou tímu, ktorý vedie,“ prezrádza Cesar.

Cesar si užil Mourinhovu vládu v Interi Miláno. „Prvý rok bol úžasný, ten druhý bol komplikovanejší. Do zápasov som nastupoval so strachom, že budem chybovať. Myslel som si, že ak zachytám zle, už sa do brány postaviť nemusím,“ pokračuje Brazílčan.

„Mourinho si ma zobral na tréningu bokom a povedal mi, že som najlepším brankárom na svete, ale že priamo v ten deň mu pripomínam gólmana zo Serie C,“ uviedol ďalší zaujímavý príklad. To ale nebolo zo strany portugalského trénerského mága všetko.

„Bola doba, kedy bol Mou posadnutý tým, aby som chytal v žltom drese. To ale nebola farba nášho brankárskeho dresu, tie boli biele, čierne a sivé. Dal mi žltý dres, ktorý je tréningový, ja som mu povedal, že v tom chytať nebudem. Mourinho ma zhučal všetkými rôznymi spôsobmi a povedal mi, že sa bojím chytať lopty. Ako to dopadlo? Chytal som v žltom,“ zakončil Brazílčan s úsmevom na tvári.