Main Content

Marek Hrivík urobil veľké rozhodnutie. Kariéra v NHL je pasé

štvrtok, 19. apríl 2018 19:35 | Autor: Marek Ďaďo

Marek Hrivík
Marek Hrivík | zdroj: TASR

Slovenský útočník Marek Hrivík po niekoľkých rokoch strávených v zámorí definitívne potvrdil, že v nasledujúcej sezóne nebude pokračovať v budovaní kariéry za veľkou mlákou.

Rodák z Čadce už pred sezónou avizoval, že ak sa mu ani tento rok nepodarí natrvalo usadiť na súpiske tímu NHL, jeho púť v Severnej Amerike bude ukončená. V Národnej hokejovej lige stihol odohrať dokopy 24 zápasov, v ktorých si na účet pripísal iba 3 body, všetky za asistencie.

Hrivík a pre denník Nový Čas uviedol, že má momentálne namierené do Kontinentálnej hokejovej ligy. „Riešim nejaké konkrétne ponuky, ale zatiaľ ich nemôžem prezradiť.“

V práve uplynulej základnej časti obliekal dres Calgary Flames. V tíme Plameňov nedostal poriadnu šancu a nastúpil iba do troch zápasov s nulovým bodovým ziskom.

Pred upísaním sa klubu z kanadského Calgary bol 5 rokov súčasťou organizácie New York Rangers, kde mu skončila zmluva, a rozhodol sa vyskúšať trh s voľnými hráčmi.

Čo sa týka klubov KHL zatiaľ nič nie je isté. Už dávnejšie sa však objavili špekulácie aj o možnom posilnení HC Slovan Bratislava.