Main Content

Corgoň liga - zostava víkendového 26. kola podľa portálu Sport7.sk

streda, 7. apríl 2010 20:31 | Autor: Štefan Álló

Corgoň liga - zostava víkendového 26. kola podľa portálu Sport7.sk
Corgoň liga - zostava víkendového 26. kola podľa portálu Sport7.sk

V predzápasových analýzach 26. kola sme naznačili, že nejeden papierový favorit môže zaváhať. Naše predpovede sa naplnili. O najväčšie prekvapenie sa postaral bratislavský Slovan, keďže v domácom prostredí, no bez divákov nedokázal zdolať posledné Košice.

Sumár víkendových zápasov:

Dukla Banská Bystrica – MFK Petržalka  4:0

Góly:  Ďuriš, Pleva, Seye, Pich

ŠK Slovan Bratislava – MFK Košice  0:0


FK Senica – MFK Dubnica  1:1

Góly:  Vrťo – Bruško

MŠK Žilina – Spartak Trnava  5:1

Góly:  Lietava 2, Rilke, Piaček, Majtán – Guldan

FK DAC 1904 Dunajská Streda – 1. FC Tatran Prešov  2:1

Góly: Marcin, N´Kendo – Poliaek

FC Nitra – MFK Ružomberok  3:1

Góly:  Rák 3 – Zošák

Zostava 26. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk:


Brankár:

Fernando Lopez (MFK Košice): španielsky brankár udržal čisté konto,  vďaka čomu Slovan prišiel o dva dôležité body, naopak Košičania získali veľmi cenný bod v boji o záchranu. 

Obrancovia


Stanislav Angelovič (MŠK Žilina):
pravý obranca Žiliny podal výborný výkon v zápase proti Trnave. Popri obranných činnostiach viedol aj nebezpečné ofenzívne akcie z pravej strany.

Ján Marcin (DAC Dunajská Streda):
celú jesennú časť musel vynechať pre vážne zranenie. Do tréningu nastúpil v zimnej príprave a už vtedy sa ukázalo, že bude oporou zadných radov. Na začiatku jarnej časti bol z neho cítiť dlhý herný výpadok, ale sa zlepšoval od zápasu k zápasu. Mužstvu pomáha nie len obrannými zákrokmi, ale aj gólovo. Na jar strelil už dva góly, ktoré pomohli Dunajskej Strede k 4 bodom.

Róbert Cicman (MFK Košice)
: kapitán mužstva bol najlepším hráčom vo víkendovom zápase proti Slovanu. Výborne dirigoval košickú obranu a pričinil sa tak výraznou mierou o remízu, ktorá bola najväčším prekvapením posledného kola.

Stredopoliari


Róbert Pich (Dukla Banská Bystrica):  pravý stredopoliar sa predviedol slušným výkonom proti Petržalke. Aby to nebolo všetko, strelil štvrtý gól Bystrice. 

Tomáš Bruško (MFK Dubnica):
podáva výborné výkony v strede zálohy. V zápase proti Senici bol kľúčovým hráčom v strede poľa. Svojou bojovnosťou a gólom pomohol mužstvu k zisku cennému bodu.

Babatounde Bello (MŠK Žilina):
bol pánom v strede poľa proti Trnave. Vybojoval veľa lôpt a nedovolil hosťom výrazne rozvíjať útočné akcie. Po dlhšom čase sa ukázal vo výbornej forme.

Ivan Hodúr (FC Nitra):
po Rákovi druhá hlavná postava Nitry v zápase proti Ružomberku. Svojimi prihrávkami a skúsenosťami pomohol prekonať hustú, prepracovanú defenzívu hostí. 

Útočníci


Mouhamadoum Seye (Dukla Banská Bystrica): v posledných kolách sa na ihrisku len hľadal, ale po konzultácií s trénerom sa vrátil na hrot útoku. Trénerov výborný ťah dokazuje aj Seyeho strelený gól, i asistencie.

Róbert Rák (FC Nitra): strelil prvý hetrik v jarnej časti súťaže. V posledných dvoch kolách dal dokopy 5 gólov a dostal sa tak na čelo ligových kanonierov. Netají sa túžbou stať sa kráľom strelcov a na hrote útoku Nitry má na to všetky predpoklady.

Ivan Lietava (MŠK Žilina):
proti Trnave strelil dva góly. Ten prvý bol najkrajší  a z hľadiska vývoja zápasu aj najdôležitejší. Robustný tank Žiliny nemôžeme vynechať zo zostavy kola.

Tréner kola


Goran Milojevič (MFK Košice): perfektnou obrannou činnosťou získalo jeho mužstvo cenný bod na pôde majstrovského Slovana. Touto remízou predĺžili Košice svoju neporaziteľnosť už na sedem zápasov, popri tom sú jediným mužstvom, ktoré na jar ešte neprehralo.

Zostava 26. kola:

Lopez

Angelovič     Marcin         Cicman

Pich        Bruško         Bello         Hodúr

Seye        Lietava

Rák

Tréner: Goran Milojevič