Main Content

Budúcnosť Martina Dúbravku by mala byť na 99% istá

streda, 18. apríl 2018 12:17 | Autor: Martin Gregor

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Martin Dúbravka prežíva najvydarenejšie obdobie svojej kariéry. Počas zimy totiž zamieril v rámci hosťovania do Newcastlu United, aby si splnil svoj sen zachytať si v Premier League.

Po dohode medzi Spartou Praha a Newcastlom United nebolo vôbec zrejme, či sa Dúbravka v Premier League presadí, alebo sa v lete opäť vráti do Prahy. Po prvých siedmich dueloch, ktoré odchytal za “Straky” je však jasné, že výkonnostne na najsledovanejšiu futbalovú ligu sveta má. Dôkazom toho je jeho zaradenie medzi TOP10 brankárov tejto sezóny Premier League podľa portálu Football365.com.

V siedmich stretnutiach, v ktorých sa Dúbravka predstavil medzi troma žrďami Newcastle United, vyhralo jeho mužstvo päťkrát a slovenský brankár si až trikrát pripísal čisté konto. Okrem toho sa spolupodieľal na veľkých výhrach nad Manchestrom United a Arsenalom. Na to sa nezabúda.

Isté je, že pri týchto výkonoch vedenie United zrejme nebude dlho váhať, či využije výkupnú klauzulu a získa Dúbravku “natrvalo”.

Myslí so to aj agent slovenského reprezentanta Pavel Zíka. ,,Predpokladám, že do konca apríla by sme to mali uzavrieť. Som presvedčený, že pri výkonoch, ktoré Martin predvádza, zostane na 99,99 percenta v Newcastli aj po tejto sezóne,” povedal v rozhovore pre denník Šport.