Main Content

Iniesta má namierené do Číny!

utorok, 17. apríl 2018 11:01 | Autor: Martin Gregor

Andres Iniesta
Andres Iniesta | zdroj: TASR

Vyzerá to tak, že táto sezóna bude pre Andrésa Iniestu v Barcelone naozaj posledná.

Španielsky matador už viackrát v priebehu sezóny naznačil, že nevie, či bude vo svojej kariére pokračovať v Barcelone aj po tomto ročníku. Zároveň dúfal, že ak má byť jeho posledným vo farbách Blaugranas, bude úspešný v podobe triumfu v Lige majstrov. Tento cieľ sa mu však naplniť už nepodarí, nakoľko Barcelona šokujúcim spôsobom vypadla vo štvrťfinále Ligy majstrov s AS Rím.

Náplasťou na rany sklamaného Iniestu môžu byť aspoň triumfy v domácej lige a španielskom pohári Copa del Rey. To však budú s najväčšou pravdepodobnosťou posledné dve trofeje, na ktorých sa bude v Barcelone podieľať.

Mnohé zahraničné média totiž dnes informujú, že od budúcej sezóny čoskoro 34-ročný loptový virtuóz oblečie dres jedného z čínskych futbalových gigantov. Najčastejšie sa spomína Tchien-ťin Čchüan-ťien, no v hre sú údajne aj ďalšie tri kluby, ktoré majú stabilne finančné zázemie.

Iniestu by na sklonku mimoriadne úspešnej kariéry, počas ktorej strelil aj rozhodujúci gól majstrovstiev sveta 2010, mohla do Číny lákať aj vidina exkluzívneho zárobku, nakoľko sa spomína, že jeho plat by mohol atakovať až sumu 40 miliónov eur ročne.

Denník Marca okrem toho informuje, že v rámci dohody by na seba jeho nový zamestnávateľ prebral distribučné práva na jeho víno „Bodega Iniesta”, vďaka čomu by do Číny mohli byť exportované až dva milióny fliaš, ktoré sa predávajú za cenu približne 10 eur/kus.