Main Content

Kompany sa poďakoval verným fanúšikom, ktorí stáli za tímom, aj keď sa mu nedarilo

pondelok, 16. apríl 2018 11:10 | Autor: TASR

Vincent Kompany (v strede)
Vincent Kompany (v strede) | zdroj: TASR

Manchester 16. apríla (TASR) - V uplynulých dňoch prehrali tri súťažné zápasy za sebou, napriek tomu mohli v nedeľu oslavovať piaty anglický titul.

Futbalistom Manchestru City podali pomocnú ruku ich mestskí rivali. United totiž prehrali na domácej pôde s West Bromwichom Albion 0:1 a na "Citizens" majú päť kôl pre koncom Premier League nedostihnuteľné 16-bodové manko.

Kapitán Man City Vincent Kompany venoval titul fanúšikom. "Táto trofej patrí vám. Uplynulý týždeň nebol pre nás veľmi úspešný, vypadli sme s Liverpoolom vo štvrťfinále Ligy majstrov a v Premier League sme podľahli Manchestru United i Tottenhamu Hotspur. Verní fanúšikovia nás však podržali a teraz môžeme s nimi osláviť majstrovský titul. Je pre mňa privilégium, že môžem byť súčasťou takejto skvelej partie," uviedol belgický stopér pre klubový web.

Novému anglickému majstrovi zablahoželal k titulu aj bývalý dlhoročný kapitán Pablo Zabaleta, ktorý si momentálne oblieka dres West Hamu United. "Chcem zagratulovať celej rodine City - bývalým spoluhráčom, realizačnému tímu i fanúšikom. Tento klub navždy zostane v mojom srdci. Prežil som v ňom krásne roky, na ktoré nikdy nezabudnem. Dúfam, že to všetci v klube poriadne oslávia," uviedol Argentínčan, ktorý si na Etihad Stadium vydobyl štatút legendy.

"Citizens" na tróne pre šampióna vymenili londýnsku Chelsea. Po príchode nových arabských majiteľov v roku 2008 získali už siedmu trofej, okrem ligových titulov aj FA Cup, dva Ligové poháre a Community Shield. Pre 47-ročného trénera Pepa Guardiolu je to už celkovo 24. trofej, s FC Barcelona vyhral tri ligové tituly v La Lige aj dvakrát Ligu majstrov, s Bayernom Mníchov získal trikrát nemecký titul.