Main Content

United prehrali doma s WBA: Z hrdinov sú nuly, píšu médiá

pondelok, 16. apríl 2018 10:52 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Red Devils si chceli po triumfe v manchesterskom derby užiť zápas proti poslednému West Bromwichu Albion, avšak prišla šokujúca porážka.

Manchester United minulý týždeň porazil Manchester City na súperovom ihrisku a pokazil mestskému rivalovi oslavy titulu. Prešlo niekoľko dní a situácia sa zmenila. Red Devils hostili posledný West Bromwich Albion na Old Trafford a odpisovaný West Brom zvíťazil 1:0. Výsledok? Man City oslavuje titul v predstihu a na plecia Diablov sa valí obrovská vlna kritiky.

"Z hrdinov sú nuly," píše po zápase kriticky futbalový portál Goal.com. United hrali bez duše, vytvorili si veľké množstvo šancí, ale nedokázali proti súperovi, ktorý má len teoretickú šancu na záchranu, skórovať ani jeden jediný raz. "Dnes sme si nezaslúžili prehrať," povedal José Mourinho.

"Dali sme im možnosť na víťazstvo a oni ju využili," tvrdí Portugalčan, ktorý kriticky pokračoval. "Vyhral som osem titulov a nelietam na mesiaci, preto, že sme porazili City. Bol to jeden trojbodový zápas, ale videl som, že mnohí z nás lietali v oblakoch."

"Manchester City vyhral titul, pretože získal viac bodov, ako ktokoľvek iný. Vyhrali preto, že v sobotu zdolali vonku Tottenham, preto, že v celom ročníku zakopli iba dvakrát," zakončil svoj prehovor kontroverzný Portugalčan Mourinho. Témou dňa po zápase United ale nebol titul City.

Hovorilo sa o prístupe hviezd Manchestru United, o tom, čo hráči predviedli pred hladnými fanúšikmi. Red Devils opäť raz dokázali, že ešte nie sú zrelý tím, a že Josého Mourinha čaká v červenej časti Manchestru ešte naozaj veľa práce. Momentálne sú Diabli na druhom mieste ligy, na majstrovské City strácajú päť kôl pred koncom šestnásť bodov.