Main Content

Hlasy po po druhej výhre nad Nemeckom: Šatan prezradil mená ďalších posíl

pondelok, 16. apríl 2018 08:59 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili vo svojom štvrtom zápase záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta v nedeľu v Drážďanoch nad domácim Nemeckom 4:1. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase.

Hlasy po zápase (zdroj: SZĽH):

Craig Ramsay, tréner SR: "Začali sme robiť veľa vecí, ktoré musíme robiť ako tím. Musíme si však uvedomiť, že toto nebol najlepší výber Nemecka, no aj tak hrali naplno. Veľmi ma potešila hra v útočnom pásme, držali sme puk na našich hokejkách, dobre sme korčuľovali, strieľali a obrancovia sa zapájali do prečíslení. Z jedného takého dal Čajkovský gól a mali sme viacero takých šancí. Hra s pukom bola dobrá, no musíme byť silnejší bez neho. V závere sme mali pár zbytočných vylúčení, ale celkovo som spokojný s tým, ako sme hrali. Dobre chytali aj brankári."

Ladislav Nagy, kapitán a strelec tretieho gólu SR: "Myslím si, že to bol dobrý zápas a kontrolovali sme hru. Celých 60 minút sme boli lepší a mohli sme zvíťaziť aj vyšším rozdielom. Plnili sme, čo sme si povedali a bolo to lepšie ako minulý týždeň, keď sme dostali výprask od Švédov. Trénujeme, aby sme to dali rýchlo na bekov, oni to nahadzovali na bránku a aby padli nejaké góly z dorážok."

Michal Čajkovský, obranca a strelec druhého gólu SR: "Bol to dobrý zápas, boli sme lepší. Musíme si dávať pozor na vylúčenia. Pri tom góle som dostal krásnu nahrávku a ja som to už len musel trafiť."

Eduard Šimun, útočník SR, ktorý strelil prvý gól v národnom tíme: "Bol to ťažký zápas, Nemci hrajú dobrý hokej. Pre mňa sú to samozrejme cenné skúsenosti, ja som medzinárodný hokej na seniorskej úrovni ešte nehral a tak ma každý zápas posúva ďalej. Som za to vďačný trénerom."

Miroslav Šatan, generálny manažér SR: "Myslím si, že v našej hre bolo veľa pozitívnych vecí. Na budúci týždeň nám zase prichádzajú noví hráči a budeme musieť urobiť nejaké zmeny. Dnes nám to rozhodovanie svojimi výkonmi sťažili viacerí hráči. Mal by sa k nám pripojiť Graňák a Jánošík, čakáme na správy ohľadom zdravotného stavu Čerešňáka. To sú také tri mená, nad ktorými uvažujeme, zajtra budeme múdrejší."