Main Content

Zaujímavá štatistika zo Zámoria: Tento tím má najviac frustrovaných fanúšikov!

nedeľa, 15. apríl 2018 09:45 | Autor: Jakub Vaverka

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Život športového fanúšika nie je vždy jednoduchý. Keď sa klubu dlhodobo nedarí, na jeho podporovateľoch to zanecháva stopy.

Hokejový portál The Hockey News prišiel s kompletným zoznamom 31 tímov, v ktorom je zobrazené, kto má nakoľko frustrovaných fanúšikov. Zámorskí novinári dodávajú ku každému celku vysvetlenie. Zatiaľ čo niektoré organizácie zažívajú zlaté obdobie, iné sú na ústupe.

Najspokojnejší zo všetkých sú údajne fanúšikovia Pittsburghu Penguins. „Dva poháre za sebou a možnosť tretieho. Od Sidneyho Crosbyho a Evgeniho Malkina až po skvelé fotky Philla Kessela. V Pittsburghu sa majú naozaj skvele.“

Hneď za Tučniakmi je nováčik súťaže Vegas Golden Knights. V Nevade sú hokejoví fanúšikovia tento rok naozaj pobláznení, pričom Rytierom sa darí aj v play-off.  Prekvapivo tretie je Chicago. „Budúcnosť môže vyzerať mierne nejasne, ale tri výhry celej ligy sú stále v živej pamäti,“ dôvodí THN.

Naopak, najviac frustrovaných fanúšikov má podľa The Hockey News St.Louis Blues. „Najstaršia organizácia, ktorá nezískala pohár a ani sa nedostala do play-off od prvých rokov rozšírenia.“ Na druhom mieste sa objavilo Buffalo a tretie je Toronto, ktoré síce hrá v play-off, ale: „Stará sláva je lepšia ako žiadna, ale rok 1967 je už poriadne ďaleko,“ zakončili americkí novinári.