Main Content

Dallas Stars prišiel o svojho trénera: Toto sú adepti na uvoľnené miesto!

sobota, 14. apríl 2018 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Dallas Stars
Dallas Stars | zdroj: TASR

Dallas Stars už nepovedie skúsený kormidelník Ken Hitchcock. Informovalo o tom vedenie klubu počas včerajšieho popoludnia. Klub tak musí hľadať nového lodivoda.

Včera vedenie Dallasu Stars oznámilo, že na lavičke končí skúsený Ken Hitchcock. Jeden z najskúsenejších kormidelníkov NHL trénoval v lige 22 sezón, absolvoval 1500 zápasov a vyhral 823 z nich.„Ken Hitchcock je ikona, nielen hokejová, ale športová celkovo,“ povedal generálny manažér klubu Jim Nill.

Klub sa ale nedostal do vyraďovacích bojov a vedenie siahlo po zmene na trénerskom poste. „Hitchcock celý svoj život zasvätil chápaniu tejto hry a tomu, aby inšpiroval hráčov. Na hokeji zanechal veľkú stopu. Chceli by sme sa mu poďakovať,“ prehlásil Nill.

Faktom ale je, že Hviezdy musia hľadať nového kormidelníka. Kto povedie Dallas v novom ročníku bude definitívne jasné zrejme až po konci prebiehajúceho ročníka, ale portál The Hockey News prišiel s menoslovom lodivodov, ktorí by do Texasu mohol prísť.

Hovorí sa o Alainovi Vigneaultovi, Williem Desjardinsovi, Daveovi Tippetovi, Kirkovi Millerovi či Paulovi MacLeanovi. Podľa amerických novinárov v hre majú byť aj Pascal Vincent, Sheldon Keefe, Todd Nelson, Derek Laxdal či Philippe Boucher. Tak či onak, vedenie organizácie musí byť pri voľbe nového kouča citlivé. V hre je totiž budúcnosť klubu.