Main Content

Veľká dráma vo Vegas, Tomáš Tatar rozdal množstvo bodyčekov

sobota, 14. apríl 2018 08:36 | Autor: TASR

Tomáš Tatar a Marc-André Fleury
Tomáš Tatar a Marc-André Fleury | zdroj: TASR

New York 14. apríla (TASR) - Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili v druhom súboji 1. kola play off NHL doma nad Los Angeles Kings 2:1 až po dvojnásobnom predĺžení a v sérii vedú už 2:0 na zápasy.

Hrdinom stretnutia bol fínsky center Erik Haula, ktorý v 96. minúte ukončil maratónsky duel a strelil víťazný gól "rytierov". Z triumfu sa tešil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý v drese nováčika odohral 18:24 min., vyslal dve strely a rozdal až osem bodyčekov. Tretí zápas je na programe v noci na nedeľu v LA.

Philadelphia zvíťazila v noci na sobotu na ľade obhajcu titulu Pittsburghu Penguins jednoznačne 5:1. "Letcom" sa tak vydaril reparát po debakli 0:7 v prvom zápase a vyrovnali stav série na 1:1. Tretí duel je na programe vo Philadelphii v nedeľu o 21.00 SELČ.

V sérii štvrťfinále Západnej konferencie vedie Winnipeg nad Minnesotou už 2:0 na zápasy. Jets zvládli aj druhý domáci súboj a zdolali Wild 4:1. "Tryskáče" rozhodli o svojom triumfe v tretej tretine, v ktorej strelili tri góly, presadili sa v nej Paul Šťastný, Andrew Copp a Patrik Laine. Do zostavy Winnipegu sa opäť nezmestil slovenský útočník Marko Daňo.

play off NHL - 1. kolo:

štvrťfinále Východnej konferencie - druhý zápas:

Pittsburgh - Philadelphia 1:5
/stav série: 1:1/

štvrťfinále Západnej konferencie - druhé zápasy:

Winnipeg - Minnesota 4:1
/stav série: 2:0/

Vegas - Los Angeles 2:1 po dvojnásobnom predĺžení
/stav série: 2:0/