Main Content

Žreb semifinále Ligy majstrov: Rozhodnuté, finále môže byť španielsko-anglické!

piatok, 13. apríl 2018 13:03 | Autor: Martin Gregor

Žreb semifinále Ligy majstrov
Žreb semifinále Ligy majstrov | zdroj: TASR

Nyon 13. apríla (TASR) - Bayern Mníchov nastúpi v semifinále futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 proti dvojnásobnému obhajcovi trofeje Realu Madrid. Druhú dvojicu tvoria FC Liverpool a AS Rím. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone v podaní riaditeľa súťaží UEFA Giorgia Marchettiho a ambasádora finále Ukrajinca Andrija Ševčenka. 

Žreb bol rovnako ako vo štvrťfinále otvorený, nik nebol nasadený. Prvé zápasy semifinálovej fázy sa uskutočnia 24. a 25. apríla, odvety sú na programe 1. a 2. mája. Finále LM sa bude konať v sobotu 26. mája na Olympijskom štadióne v Kyjeve. V ňom bude ako domáci tím úspešnejší z dvojice Bayern - Real.

Hráči Bayernu sa budú usilovať odplatiť Realu minuloročné štvrťfinálové vyradenie. Po prehre 1:2 v Allianz aréne síce Bavori v odvete viedli 2:1 a vynútili si predĺženie. V ňom však dominoval Real, ktorý napokon triumfoval 4:2. "Biely balet" prešiel v tohtosezónnom štvrťfinále cez Juventus Turín. Po víťazstve 3:0 na talianskej pôde prehrával doma 0:3, no vďaka gólu Cristiana Ronalda z pokutového kopu v nadstavenom čase si napokon zabezpečil postup medzi elitné kvarteto. Liverpool sa predstaví v semifinále LM po desaťročnej prestávke. Jeho súper AS Rím sa postaral o najväčšie štvrťfinálové prekvapenie, keď vyradil Barcelonu po výsledkoch 1:4 a 3:0.

žreb semifinále LM 2017/2018:

Bayern Mníchov - Real Madrid
FC Liverpool - AS Rím

kalendár LM 2017/2018:

24.-25. apríla: 1. zápasy semifinále
1.-2. mája: odvety semifinále
26. mája: finále (Kyjev, Olympijský štadión)