Main Content

Golonka poriadne ostro o reprezentácii: Nemáme mužstvo, ale trosky!

štvrtok, 12. apríl 2018 11:31 | Autor: Martin Gregor

Jozef Golonka
Jozef Golonka | zdroj: TASR

Slovenská hokejová legenda Jozef Golonka už dlhodobo patrí medzi najväčších kritikov pomerov v slovenskom hokeji.  Tentokrát však zvolil slovník, ktorému sa doteraz vyhýbal.

,,My máme trosky a nie mužstvo,” povedal 80-ročný Bratislavčan v rozhovore pre portál sport24.sk. Reagoval tak na potupné prehry Slovákov v príprave na MS so Švédskom (6:3, 7:1).

„Čo k tomu dodať? Opäť skĺzavame na platformu výhovoriek, že tretinu sme vyhrali 1:0 alebo 2:1, ale to, že v inej sme inkasovali päť gólov, to už nikto nehodnotí. Čo je dobré? Veď to je katastrofa.

Golonka si myslí, že taktika, ktorú zvolil kanadský tréner reprezentácie Craig Ramsay, nie je pre Slovákov vhodná.

,,My nemôžeme hrať útočný hokej, keď na to nemáme. Nekorčuľujeme, nehráme do tela, nevyhrávame buly, tak ako to môže dopadnúť? Teraz sa v plnej nahote ukázalo, čo sme robili za posledných 15 rokov, na akej úrovni sú naši hráči,“ skonštatoval.

Golonku tiež rozrušili výhovorky viacerých hráčov, ktorí neprídu posilniť Slovensko na MS napriek tomu, že sa im skončila klubová sezóna: Čo sú to zase za výhovorky, ktoré sa vyskytli pred zápasmi vo Švédsku? Jednému sa nechce alebo uprednostní iné záujmy, druhý rodí. Najviac sa mi páči, že títo hráči by chceli byť doma s rodinkou, pri manželke, keď rodí, ale na druhej strane aj hrať hokej a zarábať peniaze...”

Golonka v rozhovore poukázal na to, že keď hrával aktívne hokej on, mal doma štyri malé deti a napriek tomu neváhal reprezentovať svoju krajinu.